Ξεκίνησαν οι πληρωμές του τελευταίου Market Pass για όσους είχαν επιλέξει κατάθεση σε άυλη κάρτα.

Το Market Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023.

Ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος του Market Pass

Από τον επόμενο μήνα ενεργοποιείται και ο δεύτερος κύκλος που θα έχει εξάμηνη διάρκεια. Το εκπτωτικό κουπόνι ενισχύσεων για αγορές σε super market θα συνεχίσει να χορηγείται σε όσους ήταν ήδη δικαιούχοι χωρίς μάλιστα να απαιτηθεί νέος γύρος υποβολής των σχετικών αιτήσεων. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να υποβάλλουν αιτήσεις και εκείνοι που δεν έλαβαν στον προηγούμενο κύκλο το Market Pass.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι το Market Pass να πάρει μια τρίμηνη παράταση, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο της πεντάμηνης (Αύγουστο έως και Δεκέμβριο 2023). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα, ενώ η μηνιαία επιδότηση θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ, ενώ αφορά περίπου 8,5 εκατ. πολίτες. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το μέτρο θα επανεξεταστεί και σε συνάρτηση με την πορεία της ακρίβειας και των δημοσιονομικών περιθωρίων δεν αποκλείεται να επεκταθεί και έως το τέλος του έτους.

Για να λάβει κάποιος το πλήρες ποσό του Market Pass θα πρέπει να επιλέξει την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές).

protothema.gr