Ο θάνατος του Όλιβερ, του σκύλου φυλής χάσκι στην Αράχωβα, δεν προκύπτει πως προήλθε από ανθρώπινη κακοποίηση, σύμφωνα με πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, για τον θάνατο του σκύλου, αναφέρεται ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε, παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα. Από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του Ανθρωποκτονιών, που μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή ατόμου.

Πριν από μερικές ημέρες, η υπερασπιστική πλευρά του κηδεμόνα του σκύλου στην Αράχωβα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες απαθανατίζεται ένας άνδρας να τον προσεγγίζει.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, την ημέρα που προκλήθηκαν τα τραύματα στον σκύλο. Ο άγνωστος άντρας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία φοράει κουκούλα, έχει περάσει στο λαιμό του μία φωτογραφική μηχανή και φαίνεται να κρατάει ομπρέλα, ενώ εκείνη την ημέρα δεν έβρεχε. Στο επίμαχο καρέ ο άντρας έχει γυρίσει και κοιτάει το χάσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ