Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης (27/2) η αποχώρηση των αγροτών και των τρακτέρ τους από τον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα όπου παρέμεναν από τις 24 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν χρόνια προβλήματα αλλά και συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή μας και ευρύτερα τη Θεσσαλία.

Η αποχώρηση των τρακτέρ είχε προαναγγελθεί από τον Πρόεδρο της ΕΟΣΚ κ. Κων. Τζέλλα κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα με την επισήμανση ότι δεν πρόκειται και για το τέλος του αγώνα των αγροτών, ο οποίος όπως ειπώθηκε θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.

Μάλιστα οι αγρότες της περιοχής του Παλαμά, αλλά και ευρύτερα της Καρδίτσας θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Παλαμά, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που προγραμματίζεται να γίνει στις 11 Μαρτίου με ατζέντα τα ιδιαίτερα προβλήματα της Θεσσαλίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τεθούν ξανά και επιτακτικά τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αναθεώρηση της ΚΑΠ, αντιπλημμυρικά έργα και γενικά όλα όσα διεκδικεί ο αγροτικός κόσμος

Ο κ. Τζέλλας που μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ επέβλεπε την αποχώρηση των εκατοντάδων τρακτέρ τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών εξαίροντας την ενότητα που χαρακτήρισε αυτό τον κύκλο των κινητοποιήσεων, κάτι που επιβεβαίωσε και το μεγαλειώδες, όπως το χαρακτήρισε συλλαλητήριο της Αθήνας και την στήριξη που είχε ο αγώνας των αγροτών από το σύνολο της κοινωνίας. «Το ότι καταφέραμε να έχουμε την κοινωνία μαζί μας και να βγούμε σε έναν αγώνα, κοινό ουσιαστικά είναι το μεγάλο κέρδος και η παρακαταθήκη που αφήνουμε στις επόμενες γενιές για το πως δίνονται οι αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

karditsalive.net