Από το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel που πλήττει κυρίως την περιοχή της Θεσσαλίας, όπου καταγράφονται ήδη υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων έχουν γίνει παρεμβάσεις στα εξής σημεία:

- Στην οδό Υγείας και στην κατεύθυνση προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου σε τμήμα του δρόμου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

- Πάνω από την Περιφερειακή οδό Τρικάλων, (σε εκτός Σχεδίου Πόλης περιοχή), όπου επίσης είχαν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

- Στην Τερψιθέα για αντιμετώπιση μικρού πλημμυρικού φαινομένου, τα οποίο επίσης έχει αντιμετωπιστεί

- Σε περιπτώσεις πτώσης δένδρων.

- Επίσης, η ΔΕΥΑΛ έχει επέμβει σε μικρό αριθμός φρεατίων για καθαρισμούς από φερτά υλικά.

Μέχρι και αυτή την ώρα και παρά τη συνεχή βροχόπτωση τα προβλήματα στο Δήμο Λαρισαίων είναι αντιμετωπίσιμα.

Ωστόσο οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των φαινομένων με την ίδια ένταση ακόμα και μέχρι την Πέμπτη.

Για τους λόγους αυτούς και για την προστασία όλων, καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να υπακούουν στις οδηγίες των αρχών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΛ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, και πάντα σε συντονισμό και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Οι πολίτες σε περιπτώσεις σοβαρής απειλής μπορούν να επικοινωνούν με τους Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και το τηλέφωνο Εκτακτης Ανάγκης 112.

Επίσης με τα τηλέφωνα του Δήμου Λαρισαίων 2413 500 400 (Γραφείο Πολιτών) και τα τηλέφωνα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας 2413 500311, 2413 500216.