Αντιδρούν οι κτηνίατροι στο νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς

Σε πανελλαδική απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ζώα συντροφιάς αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου, η οποία έκρινε ότι ο νόμος είναι αντιεπιστημονικός και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ανεφάρμοστο χαρακτήρισε το νόμο για τα ζώα συντροφιάς ο Γιάννης Λυτροκάπης, πρόεδρος των κτηνιάτρων Ν. Λάρισας μιλώντας στην ΕΡΤ3. Το μητρώο των ζώων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ο νόμος μας καθιστά υπεύθυνους για κάθε ιατρική πράξη σε ζώα που δεν είναι σημασμένα, πρόσθεσε. Για παράδειγμα ακόμα και οι παραλείψεις του ιδιοκτήτη, όπως είναι η αποπαρασίτωση, βαρύνουν τον κτηνίατρο που δεν θα συμπληρώσει σωστά το ηλεκτρονικό βιβλιάριο του ζώου.

Ζητάμε να αποσαφηνιστούν διάφορα θέματα και να αποσυρθεί ο νόμος που κατατέθηκε και σε συνεννόηση με τους κτηνιάτρους να ετοιμαστεί νέο νομοσχέδιο, κατέληξε ο κ. Λυτροκάπης.

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.