Πέρασαν 20 ημέρες από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης για μηδενική συμμετοχή των πλημμυροπαθών στο κόστος αγοράς φαρμάκων και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής της.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σίμος, επισημαίνοντας πως δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ στον ΗΔΙΚΑ προκειμένου να αναγνωρίζει το σύστημα τους πλημμυροπαθείς και να μηδενίζει την συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, σημειώνει ο κ. Σίμος, παρότι στο ΦΕΚ αναφέρονταν ρητά πως η εφαρμογή θα άρχιζε 5 ημέρες μετά την δημοσίευση που έγινε στις 2 Νοεμβρίου.

Οι γιατροί, συνέχισε, δεν έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφούν με μηδενική συμμετοχή, γιατί τίθεται θέρμα νομιμοποίησης και ορθότητας μίας τέτοιας κίνησης ακόμα κι αν αποδεδειγμένα ο ασθενής είναι στην κατηγορία των πλημμυροπαθών.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, κατέληξε, αν δεν υπάρξει έναρξη διαδικασίας, θα απευθυνθούμε, ως Ιατρικός Σύλλογος, με επιστολή προς κάθε αρμόδιο, ζητώντας να ξεκαθαριστεί τι ισχύει και για το που βρίσκεται η διαδικασία.

karditsalive.net