Άκαρπες παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του πολιτικού ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε το πρωί, εν μέσω κακοκαιρίας, ανοικτά της παραλίας Αχλαδίου, στη βόρεια Εύβοια.

Τις έρευνες –στις οποίες συμμετέχουν ελικόπτερο Super Puma, βατραχάνθρωποι, πλωτά του λιμενικού και εθελοντές- δυσχεραίνουν η θολή θάλασσα και τα φερτά υλικά, ενώ το σημείο που ερευνάται έχει βάθος περίπου 50-60 μέτρων.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο χάθηκε από τον ορίζοντα και μετά από λίγο φάνηκε να πέφτει στη θάλασσα και ενώ μαινόταν σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή. Πρόκειται για Agusta Bell, πολιτικού τύπου, που εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 8 π.μ. Στις 9 π.μ. περίπου προσγειώθηκε στο Μαντούδι, στη βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε στη βάση του στην Αττική. Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί, κατά την ίδια πηγή, αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή στο ελικόπτερο θα επέβαινε –πέρα από τον χειριστή- ένα ακόμη άτομο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, λίγο μετά την απογείωση από το Μαντούδι, ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ. Κάτοικοι και η αστυνομία κάνουν λόγο για περίεργη συμπεριφορά του ελικοπτέρου στον αέρα, δηλαδή ότι άρχισε και έπαιρνε κλίσεις μέχρι που κατέπεσε στο νερό.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης σημείωσε στο Naftemporiki TV ότι το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 40-50 μέτρων από την ακτή και βυθίστηκε.

Μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, ο κοινοτάρχης Αχλαδίου Αλέξανδρος Ευσταθίου επεσήμανε ότι, βάσει μαρτυριών, το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος, ενώ δεν σημειώθηκε έκρηξη. Σε ένα σημείο, βάσει των μαρτυριών, ξαφνικά έπεσε στο νερό. Όπως είπε, στο σημείο των ερευνών το βάθος είναι περίπου στα 40-45 μέτρα.

naftemporiki.gr