Συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο ο ιός Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στη δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Ebola παγκοσμίως.
Η επιδημία εμφανίζεται στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) οι γειτονικές χώρες λαμβάνουν μέτρα πρόληψης με στόχο να μετριάσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει πάνω από 800 υπαλλήλους στο Κονγκό, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση μαζί με τους εθνικούς και διεθνείς εταίρους για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας και να ανακόψει όσο γίνεται την εξάπλωση του ιού.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στις 16 Ιανουαρίου 2020, έχουν καταγραφεί  συνολικά 3.409 περιπτώσεις εκ των οποίων 3.291 επιβεβαιωμένες και 118 να θεωρούνται πιθανές. Οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 2.236 ενώ, στους 1.133 επιζώντες συμπεριλαμβάνονται και οι ασθενείς που είναι ακόμα υπό θεραπεία.

naftemporiki.gr