Πυροσβέστες που διακρίθηκαν για εξαίρετες πράξεις και εθελοντικές ομάδες που έχουν σημαντική συμβολή στο έργο της Πυροσβεστικής, τιμήθηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο πυρονόμος Απόστολος Καλόγηρος, ο αρχιπυροσβέστης Ευάγγελος Καραγκούνης και ο αρχιπυροσβέστης Απόστολος Φιλίππου.
Επίσης τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι: Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – παράρτημα Μαγνησίας, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Βόλου και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.
Οι πυροσβέστες βραβεύτηκαν γιατί στις 14 Ιουνίου, στις 11:50 το πρωί, κλήθηκαν να συνδράμουν σε διάσωση ηλικιωμένης 85 ετών, η οποία είχε ανέβει στο κάγκελο του μπαλκονιού της στην οδό Μακρυγιάννη και κινδύνευε να πέσει στο κενό.
Η 85χρονη, που σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από άνοια βρισκόταν μόνη στο διαμέρισμα της εκείνη την ώρα, θεώρησε ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να κατέβει από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο για να μιλήσει με τις φίλες της. Μία γειτόνισσα την είχε δει κρεμασμένη από τα κάγκελα του μπαλκονιού και έσπευσε να την βοηθήσει, ενώ περίοικοι είχαν ήδη ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες. Οι τρεις πυροσβέστες πέρασαν στο εσωτερικό της αυλής πηδώντας τα κάγκελα, καθώς η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη, και σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου χωρίς να χρησιμοποιήσουν σκάλα.
«Το γεγονός ότι κινδύνευσαν τις ζωές τους για να σώσουν την ηλικιωμένη γυναίκα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και γι’ αυτό το λόγο βραβεύτηκαν σήμερα», όπως είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου.

e-thessalia.gr