Ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για επεισόδιο που είχε γίνει στις φυλακές Βόλου και κατηγορούνταν για βία κατά υπαλλήλων και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος.
Κατηγορούμενοι ήταν ένας 23χρονος Έλληνας, ένας 24χρονος από τη Συρία και ένας ακόμη αλλοδαπός αγνώστων στοιχείων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι διαμένει σε δομή της Θεσσαλονίκης. Από τους τρεις κατηγορούμενους, στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε μόνο ο 24χρονος από τη Συρία.
Ο αλλοδαπός αγνώστων στοιχείων κατηγορούνταν ότι τον Ιούνιο του 2019 πήρε μια καρέκλα και έσπασε τα τζάμια σκοπιάς των φυλακών, ενώ ο Έλληνας και ο Σύριος ότι πήραν τη ράβδο (γκλομπ) ενός φρουρού.
Ο Σύριος πρώην κρατούμενος παραδέχτηκε στο Δικαστήριο ότι πήρε τη ράβδο του φρουρού, όχι όμως όπως είπε, για να χτυπήσει ή για να απειλήσει κάποιον, αλλά για να χωρίσει κρατούμενους που συνεπλάκησαν.
Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή τον αλλοδαπό που δεν παρουσιάστηκε και στην ίδια ποινή τον Σύριο και τον Έλληνα, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα. Ο 24χρονος που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

magnesianews.gr