Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν χθες το πρωί εργάτες που θα κατασκεύαζαν σύστημα αποχέτευσης σε οικοδομή στην Αλόννησο. Στο λάκκο της αποχέτευσης βρέθηκε ένας σκελετός και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε 54χρονο Κρητικό που εξαφανίστηκε το 2013 στο νησί.
Στην θέση Κάμπος- Βότση στην Αλόννησο βρέθηκε χθες το πρωί ένας ανθρώπινος σκελετός. Κινητοποιήθηκε αστυνομία και λιμεναρχείο και ξεκίνησαν οι έρευνες για να διαλευκανθεί το μυστήριο. Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην μικρή κοινωνία του νησιού και αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Χθες στο νησί μετέβη κλιμάκιο αξιωματικών της αστυνομίας από τον Βόλο, ώστε να λάβει μέρος στις έρευνες που έχουν αρχίσει, ενώ εξετάσεις DNA και εξέταση των οστών σε εγκληματολογικά εργαστήρια είναι οι πρώτες κινήσεις της αστυνομίας για να διαπιστωθεί αφενός η ταυτότητα του θύματος και αφετέρου εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για πτώση στον βαθύ όχτο.
Οι έρευνες επικεντρώνονται αρχικά στον 54χρονο Κρητικό που εξαφανίστηκε το 2013 στο νησί και σε δεύτερη φάση στον Γιώργο Καραμηχαϊλίδη που εξαφανίστηκε το 2016.
Η θέση που βρέθηκε ο σκελετός δεν «δείχνει» για την αστυνομία στοιχεία που αφορούν την εξαφάνιση Καραμηχαϊλίδη, αλλά την εξαφάνιση του 54χρονου, που επίσης δεν είχε διαλευκανθεί.
Ο σκελετός βρέθηκε από τα συνεργεία εργατών σε οικοδομή, όταν έσκαψαν για τις σωληνώσεις αποχέτευσης και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο σκελετός βρέθηκε μέσα στον λάκο που είχε ανοιχθεί για να εγκατασταθεί το σύστημα αποχέτευσης αλλά οι εργασίες στην οικοδομή είχαν εγκαταλειφθεί πολλά χρόνια και πριν λίγες ημέρες έγινε επανέναρξη. Χθες προσπάθησαν οι εργάτες να ανοίξουν τον λάκκο που είχε σκεπαστεί από τα χώματα και βρέθηκαν μπροστά στα ανθρώπινα οστά.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όλα δείχνουν πως ο σκελετός ανήκει στον 54χρονο που πήγε στην Αλόννησο για διακοπές από το Ηράκλειο Κρήτης, το 2013, αλλά η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα άλλο ενδεχόμενο .Στην Αλόννησο είχε πάει παρέα με φίλο του και φιλοξενήθηκε σε φιλικό τους σπίτι.
Ένα μεσημέρι έφυγε από το σπίτι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο που βρέθηκε ο σκελετός, και δεν επέστρεψε. Η απουσία του προκάλεσε ανησυχία στους φίλους του, που τελικά δήλωσαν εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Υπήρχε μάλιστα μαρτυρία ότι ο 54χρονος άντρας εθεάθη σε αγροτική περιοχή κοντά στη «Στενή Βάλα» Αλοννήσου. Η περιοχή ερευνήθηκε τότε εξονυχιστικά όμως δεν εντοπίστηκε ίχνος του εξαφανισμένου. Η κινητοποίηση από εδάφους και αέρα ήταν μεγάλη, το 2013.
Ο 54χρονος δεν ήταν παντρεμένος και δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο είχε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε καθεστώς άγχους και στρες. Για να διαπιστωθεί η ταυτότητα θα προηγηθούν οι εξετάσεις dna και στη συνέχεια από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του ανθρώπου που ανήκει ο σκελετός προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή έπεσε στον όχτο που οδηγεί από τη θέση Βότση στη Στενή Βάλα.
Σημειώνεται ότι τα οστά θα μεταφερθούν στην Αθήνα στα εργαστήρια της υποδιεύθυνσης Βιολογικών Εξετάσεων και Αναλύσεων, ώστε να ληφθεί δείγμα dna από τα οστά για να διαπιστωθεί εάν ανήκουν σε άνδρα η γυναίκα.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σε περίπου δύο μήνες και σε ανάλογες περιπτώσεις για να εντοπιστεί η ταυτότητα του θύματος, από τη στιγμή που η ηλικία είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια, καλούνται οι συγγενείς του αγνοούμενου για να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού.

e-thessali.gr