Θερμό κλίμα υπάρχει σε σχολεία της Μαγνησίας και είναι ενδεικτικό ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού προγραμματίζει έκτακτη συνάντηση με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και με την ΕΛΜΕ, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο αέρας των καταλήψεων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το Μακεδονικό, να μεταφερθεί και στη Θεσσαλία και ειδικότερα στη Μαγνησία.
Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ. Χθες σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές του 5ου Γυμνασίου ανέφεραν ότι θέλουν να κάνουν μεθαύριο κατάληψη για το μακεδονικό και η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε αναφέροντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο ότι δεν θα γίνουν κάποιες εκδρομές. Οι μαθητές ανέφεραν ότι θέλουν να κάνουν κατάληψη μεθαύριο Πέμπτη με μοναδικό αίτημα το Μακεδονικό.
Στο ενδεχόμενο, αν θα συμμετάσχουν και άλλα σχολεία στην κατάληψη, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως και σήμερα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε διάφορα σχολεία.
Οι δηλώσεις μάλιστα του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, φαίνεται πως περισσότερο υποδαύλισε παρά αποφόρτισε το κλίμα.
Οι διευθυντές φοβούνται ότι ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης της υποκίνησης για κινητοποιήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλωθεί ξαφνικά ένα κύμα καταλήψεων που θα έχει ως περιεχόμενο το Μακεδονικό.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επέλεξε να είναι πολύ λακωνικός στη δήλωσή του λέγοντας πως είναι σε γνώση της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας η κατάσταση και θα πραγματοποιηθούν επαφές με την ΕΛΜΕ και τους διευθυντές για την εξέταση του ζητήματος.
Η σπουδή της Δευτεροβάθμιας να προχωρήσει σε συναντήσεις δείχνει και την αγωνία να ελεγχθεί η κατάσταση, προτού δυναμιτιστεί σε μια περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε ότι μπορεί να υπάρξει ένταση.

e-thessalia.gr