Στον «πάγο» μπαίνουν μαζί με όλες τις σχετικές αποφάσεις οι 16 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείου Βόλου, λόγω πρόωρων εκλογών και της απαγόρευσης που υπάρχει με βάση τον εκλογικό νόμο.
«Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει αυτές οι θέσεις να καλυφτούν άμεσα χωρίς καθυστέρηση», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος, αναγνωρίζοντας ότι αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις κλινικές όπως η Ορθοπεδική, η Μαιευτική αλλά και η Παθολογική θα αντιμετωπίσουν προβλήματα δυσλειτουργιών. Οι θέσεις που το Νοσοκομείο Βόλου έχει ζητήσει και έχουν λάβει την έγκριση από το υπ. Υγείας, αφορούν σε ειδικότητες όπως καρδιολόγου - αιμοδυναμιστή, ακτινολόγου ΜRI, παθολόγου, ορθοπεδικού, χειρουργού, παιδιάτρου, αναισθησιολόγου, νεφρολόγου κ.ά.
Eπίσης αναμένονταν να επαναπροκηρυχθούν οι έξι θέσεις για τη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που δεν καλύφτηκαν, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός κρίθηκε εν μέρει άγονος, αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, καθώς και μία θέση νευρολόγου.
Πρόκειται για θέσεις για τις οποίες το υπ. υγείας, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η Διοίκηση του Αχιλλοπουλείου, είχε ανάψει το πράσινο φως και υπήρχε η προσδοκία ότι θα προκηρυχθούν άμεσα ώστε οι συγκεκριμένοι γιατροί να φορέσουν την άσπρη ποδιά και να πιάσουν δουλειά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών αναμένεται να προκαλέσει καθυστέρηση στην προώθηση των διαδικασιών για αυτές τις προσλήψεις, λόγω του εκλογικού νόμου που απαγορεύει κάθε είδους προώθηση νέων μέτρων ή προσλήψεων.
Έτσι και αν ακόμη η επόμενη κυβέρνηση ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία, οι γιατροί δεν αναμένεται να φθάσουν στα νοσοκομεία πριν από το φθινόπωρο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Άλλωστε οι ενδιαφερόμενοι γιατροί που θα κληθούν βάση της προκήρυξης που θα γίνει να καλύψουν τις θέσεις, θα πρέπει να περάσουν από κρίσεις στο αρμόδιο συμβούλιο.
«Ο χρόνος κυλά σε βάρος μας» Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις επιπτώσεις που έχει η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στο θέμα των προσλήψεων.
«Επειδή ο νόμος είναι συγκεκριμένος πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην πρόσληψη των γιατρών που είχαν εγκριθεί από το υπ. υγείας. Περιμέναμε να ενισχυθούν νευραλγικές κλινικές στο Αχιλλοπούλειο στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις. Πρέπει οι προσλήψεις να γίνουν, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές. Το Νοσοκομείο έχει σημαντικές ανάγκες και αν δεν ενισχυθεί με προσωπικό θα υπάρξουν κλινικές που η λειτουργίας τους θα δυσχεράνει, όπως είναι η Ορθοπεδική, η Μαιευτική και η Παθολογική που δέχονται μεγάλο αριθμό εισαγωγών».

Βάσω Κυριαζή (Ταχυδρομος)