Ένα τετράχρονο παιδί ζει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον και ένα σπιτικό ακατάλληλο για την ηλικία του ενώ αντιμετωπίζει έντοντα προβλήματα συμπεριφοράς. Ήδη για το θέμα έχει παρέμβει η Εισαγγελία Βόλου που διέταξε κατεπείγουσα έρευνα ενώ το Ορφανοτροφείο Βόλου με επιστολή του στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» που ανέδειξε το θέμα, πρότεινε να φιλοξενήσει το παιδί μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια το αποδέχθηκε.
Στο σπίτι τρώγλη ζει με δύο γονείς, έναν θείο και τον παππού και τη γιαγιά, που όμως αντιμετωπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες ψυχολογικά προβλήματα ενώ υπάρχει ιστορικό βίας και υποσιτίζονται ενώ μόνο η εκκλησία φροντίζει να τους πάει ένα πιάτο φαγητό.
Το παιδί μολονότι πηγαίνει παιδικό σταθμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί να προσαρμοστεί ούτε να συμμετέχει στις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Γονείς εκφράζουν παράπονα προς τις νηπιαγωγούς και ζητούν το παιδί να απομακρυνθεί και να αναλάβει τη φροντίδα του μια κατάλληλη δομή φιλοξενίας από τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί το οικογενειακό του περιβάλλον που είναι προβληματικό.

ert.gr