Στο… εδώλιο του κατηγορουμένου αγρότες από την ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου και περιχώρων, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων που έγιναν αρχές του 2017.

Τότε αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονταν τόσο για το ασφαλιστικό και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που πλήρωναν ελέω του νόμου Κατρούγκαλου, όσο και για την υψηλή φορολογία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο του Αερινού Νίκος Αγγελής έλαβε ήδη κλητήριο θέσπισμα για να οδηγηθεί σε δίκη, κατηγορούμενος για τον αποκλεισμό μίας ώρας της νέας εθνικής οδού στις 1-2-2017 και στις 4.2-2017 αντίστοιχα στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη κλήση αναμένεται να λάβουν και άλλοι συνάδελφοί του από το μπλόκο Αερινού, οι οποίοι συμμετείχαν στις δύο αυτές συμβολικές κινητοποιήσεις πάνω στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού.

«Να γυρνάς από το χωράφι και να σε περιμένει η κλήση για δίκη γιατί κινητοποιήθηκες για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς δεν έπαψε η ποινικοποίηση των αγώνων του αγροτικού κινήματος», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής.

Το κλητήριο θέσπισμα υπογράφηκε από την Εισαγγελία Βόλου στις 4 -12-2018, επιδόθηκε όμως πριν από λίγες μέρες. Η δίκη έχει οριστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «κατηγορείται ως υπαίτιος διότι στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο Αερινού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, με πρόθεση παρεμπόδισε τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης, που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία δι’ αυτοκινήτων οχημάτων και συγκεκριμένα από 16.00 έως 17.00 στις 1-2-2017 και από 13.00 έως 14.00 στις 4-2-2017, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Υπό τον συντονισμό και την καθοδήγησή του συντόνισε περίπου 40 αγρότες και αφού μετέβησαν πεζοί στον αγροτικό κόμβο Αερινού δημιούργησαν φραγμό και ολική διακοπή της κυκλοφορίας επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, σταθμεύοντας παράλληλα έναν γεωργικό ανελκυστήρα άνευ πινακίδων κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παρεμποδίσει τη λειτουργία της κοινόχρηστης αυτής οδού, δια της οποίας διεξάγονταν η δι’ αυτοκινήτων συγκοινωνία».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ taxydromos.gr