Η πτώση στον τουρισμό έφερε και πτώση τζίρου στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας, που οι ιδιοκτήτες τους, είδαν τις πωλήσεις να πέφτουν και για το λόγο αυτό ζητούν ελαφρύνσεις από την Πολιτεία. Ο Αντώνης Κανελλόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι το καλοκαίρι, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, έτσι και για τους κρεοπώλες ήταν πτωτικό. Όταν ο τουρισμός σημειώνει πτώση, μοιραία αυτό αντικατοπτρίζεται και στην τοπική αγορά, τόνισε. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των κρεοπωλών, παρουσιάστηκε μια κίνηση από τις 20 Ιουλίου, μέχρι τις 20 Αυγούστου, ήταν ένας μήνας που κινήθηκε λίγο η εστίαση και τα κρεοπωλεία παρουσίασαν αύξηση των πωλήσεων, αλλά αυτό δεν αρκεί και υπάρχει πτώση τζίρου σε σχέση με πέρυσι.
Ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι για πολλά κρεοπωλεία, το μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης και των πωλήσεων είναι προς τα καταστήματα εστίασης.
Οι κρεοπώλες, ήταν από τα επαγγέλματα που δεν έκλεισαν την περίοδο της καραντίνας και ο πρόεδρος του Σωματείου είπε ότι οι επαγγελματίες με κίνδυνο της υγείας τους προμηθεύτηκαν κρέατα και ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους, ενώ και η περίοδος του Πάσχα ήταν δύσκολη γι’ αυτούς.
«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση όχι να πάρουμε χρήματα, αλλά να έχουμε μια οικονομική ελάφρυνση, γιατί μπορεί να μην κλείσαμε, αλλά ο τζίρος μας ήταν πτωτικός. Φέραμε το ζήτημα μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση», δήλωσε ο Αντ. Κανελλόπουλος.
Ο ίδιος είπε ότι δεν εξομοιώνει τους κρεοπώλες με τους άλλους κλάδους που έκλεισαν για δύο μήνες και δεν έκαναν καμία είσπραξη, πρόσθεσε ότι σωστά τους στηρίζει η κυβέρνηση, αλλά και ο δικός τους κλάδος ζητά ελαφρύνσεις.
Όσον αφορά στις τιμές του κρέατος, ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι έμειναν σταθερές όλο αυτό το διάστημα. Για την περίοδο του Πάσχα, είπε ότι ενώ ήταν αρχικά χαμηλές οι τιμές, παρουσιάστηκε αύξηση της ζήτησης που δεν αναμενόταν, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι τιμές χονδρικής, αν και τα κρεοπωλεία κράτησαν σταθερές τιμές χωρίς αύξηση, για να μη φανεί ότι υπάρχει αισχροκέρδεια, στην πλειοψηφία των κρεοπωλείων. Ο πρόεδρος του κλάδου τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια κρεάτων με σταθερές τιμές και ζήτησε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς καταναλωτές και επαγγελματίες να αλληλοϋποστηρίζονται.

magnesianews.gr