Σε απολογία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάννας Ενριέττας Κοντούλη, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 κλήθηκε επιχειρηματίας από τη Μαγνησία. Η ανάκριση που είχε ξεκινήσει το 2019 στο πλαίσιο της οποίας είχαν διενεργηθεί και οι εκσκαφές σε ιδιωτικό ξωκλήσι χωρίς εύρημα, ολοκληρώθηκε με απολογία προχθές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε μετά από 8 χρόνια, διεξήχθη ανάκριση και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο θα έχει τον τελευταίο λόγο για παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη ή όχι. Ο επιχειρηματίας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία και είπε ότι δεν είναι ο αρμόδιος για να βρει την Κοντούλη. Ακόμη, προσκόμισε έγγραφα με τα οποία ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται ότι η αγνοούμενη ήταν εν ζωή το 2011. Επιπλέον, υποστήριξε ότι από το ίδιο έτος έχει να δώσει σημεία ζωής και ο σύντροφός της, Θεοδόσιος Κούλης, για τον οποίο επίσης δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος.

«Από τη μελέτη τη δικογραφίας δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και πολύ περισσότερο νέο στοιχείο», είπε ο δικηγόρος του Μιχάλης Βασιλικός. «Αντίθετα εμείς προσκομίσαμε πιστοποιητικό από το νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας από το οποίο προκύπτει ότι η Κοντούλη το 2009 είχε νοσηλευτεί εκεί γιατί είχε πρόβλημα με τα πνευμόνια της. Αρα ήταν εν ζωή.

Εκτός από την Κοντούλη, δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το 2011 και ο σύντροφός της Θεοδόσιος Κούλης. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουν φύγει μαζί», πρόσθεσε.

Η Μαριάννα Κοντούλη διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Την περίοδο της εξαφάνισής της είχαν αρχίσει να γίνονται μυστηριώδεις μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκαν στην περιουσία της. Η υπόθεση αυτή τελεσιδίκησε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον Ιούλιο με ποινές φυλάκισης από 3,5 ετών έως 5 ετών, εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ ημερησίως στους τρεις κατηγορούμενους της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ, taxydromos.gr