Δωρεάν ίντερνετ θα παρέχεται σε λίγες εβδομάδας στους επιβάτες των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ σε μια προσπάθεια ακόμη μεγαλύτερης εξωστρέφειας, αλλά και προσέλκυσης περισσότερου επιβατικού κοινού.
Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την προώθηση του όλου εγχειρήματος που θα προσφέρει νέες δυνατότητες στους επιβάτες.
Παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια για εγκατάσταση δικτύου τηλεματικής, πάλι σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων και τον επίκουρο καθηγητή κ. Γιώργο Σαχαρίδη.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Νίκος Ευαγγελινός τόνισε πως «ως νέα διοίκηση εντατικοποιούμε τις δράσεις μας για τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του Αστικού ΚΤΕΛ με στόχο να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επιβάτες προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες. Ήδη έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών αναπτύσσοντας ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες. Μία από αυτές είναι να εγκαταστήσουμε το δωρεάν ίντερνετ σε όλα τα λεωφορεία μας. Έτσι οι επιβάτες θα μπορούν να αξιοποιούν τον χρόνο κατά τη μετακίνησή τους πλοηγώντας στο διαδίκτυο για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Με αυτή την ενέργεια επιχειρούμε να προσεγγίσουμε και τους νέους, οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο το ίντερνετ. Αυτή την περίοδο γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία των συσκευών στα λεωφορεία και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργεί το ίντερνετ».
Επίσης ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και σε μια άλλη δράση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο Αστικό ΚΤΕΛ και το Τμήμα Μηχανολόγων. Όπως εξήγησε, «θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα δίκτυο τηλεματικής, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να γνωρίζει σε πρώτο χρόνο πού βρίσκεται το λεωφορείο που περιμένει να επιβιβαστεί, σε πόση ώρα θα βρίσκεται στη στάση και άλλες πληροφορίες. Το σύστημα τηλεματικής θα είναι μια εφαρμογή που περιλαμβάνεται στο κινητό τηλέφωνο και ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει από εκεί τις πληροφορίες που θέλει».
Πάντως μέσα στο επόμενο διάστημα ετοιμάζονται και άλλες δράσεις εξωστρέφειας. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή συγκοινωνία στην πόλη και να φέρουμε όλο και περισσότερο επιβατικό κοινό κοντά στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ που αποτελεί ένα μέσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και είναι οικονομικό».
Προσφορά στα εισιτήρια
Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει και προσφορά στα εισιτήρια από τη διοίκηση που θα είναι ωφέλιμη για τους επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα αγοράζοντας κάποιος επιβάτης ένα πακέτο των δέκα εισιτηρίων θα λαμβάνει και ένα επιπλέον εισιτήριο ως δώρο. Η προσφορά αυτή ισχύει για τα εισιτήρια της Α’ και Β’ Ζώνης.

Φώτης Σπανός (e-thessalia.gr)