Αμείλικτος ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης απέναντι σε έναν νεαρό διανομέα φαγητού, ο οποίος οδηγώντας μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα τη 1η Σεπτεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ. στη Λ. Ειρήνης, στη Ν. Ιωνία, παρέσυρε και τραυμάτισε έναν 74χρονο συνταξιούχο, ο οποίος μετά από νοσηλεία τεσσάρων μηνών απεβίωσε στις 18 Δεκεμβρίου 2018.
Ο νεαρός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης με το Δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, διότι ήταν 22 χρονών όταν έγινε το ατύχημα.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ο ηλικιωμένος διέσχισε τη Λ. Ειρήνης χωρίς να ελέγξει και βγήκε απότομα μπροστά του από ένα λεωφορείο που είχε σταματήσει στη στάση, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 74χρονος και ο ίδιος.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής είπε ότι ο νεαρός δεν είχε εμπειρία να οδηγεί μοτοσικλέτα 135 κυβ. εκ., δεν είχε δίπλωμα και την ώρα του ατυχήματος είχε μεγάλη ταχύτητα, ενώ τόνισε ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφείλεται σε ενδοκρανιακό τραύμα και εγκεφαλική κάκωση.
Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε ότι υπάρχει ποσοστό αμέλειας του κατηγορούμενου, αλλά από τη διαδικασία δεν αποδείχτηκε ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα του τροχαίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε συνυπαιτιότητα του πεζού, ενώ εμπόδιο αποτέλεσε το λεωφορείο που σταμάτησε στη μέση του δρόμου, λόγω παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Επίσης υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης για να καταθέσει γιατρός που θα διαφωτίσει την υπόθεση και τόνισε ότι σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, ο ηλικιωμένος πέθανε από σηψαιμικό σοκ και περιτονίτιδα που προκλήθηκε από νεφροπάθεια.
Ο εισαγγελέας έδρας εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα θανάτου του 74χρονου, συνδέεται άμεσα με την κατάσταση της υγείας του που επιδεινώθηκε από το ατύχημα και πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου.

magnesianews.gr