Σε εργοτάξιο έχουν μετατραπεί τα σχολεία στον Δήμο Βόλου, με συνεργεία να προχωρούν σε εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές με το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.
Η «μάχη» για την προετοιμασία των σχολείων δίνεται σε διαφορετικά επίπεδα.
Τόσο μέσα από το ετήσιο πρόγραμμα συντηρήσεων του Δήμου Βόλου, αλλά και μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» από το οποίο χρηματοδοτούνται μετά από αίτημα παρεμβάσεις σε συνολικά 14 σχολικά συγκροτήματα.
Οι εργασίες αφορούν κυρίως στην ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, στην αποκατάσταση των περιφράξεων και εισόδων στα προαύλια, στην αντικατάσταση φθαρμένων δαπέδων σε αίθουσες και διαδρόμους στο εσωτερικό των σχολικών κτιρίων, στην αντικατάσταση πορτών στις αίθουσες διδασκαλίας που δεν επιδέχονται επισκευών, αλλά και στην επισκευή των εξωτερικών επιχρισμάτων και χρωματισμών. Επιπλέον θα γίνει αντικατάσταση καμινάδων αμιαντοτσιμέντου σε 14 σχολικά συγκροτήματα που περιλαμβάνουν οκτώ δημοτικά σχολεία στον Βόλο και δύο στη Ν. Ιωνία, ένα νηπιαγωγείο, πέντε γυμνάσια και τρία λύκεια.
Παράλληλα μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου γίνονται παρεμβάσεις σε ελαιοχρωματισμούς και επιδιορθώσεις προβλημάτων στα σχολεία.
Το σύνολο των σχολείων έχει αποστείλει στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών πλήρη κατάλογο με τις εργασίες που απαιτούνται.
Οι ανάγκες έχουν ιεραρχηθεί και δρομολογούνται παρεμβάσεις κατά προτεραιότητα.

Ξεκινούν κλαδέματα και κοπή χόρτων
Παράλληλα με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών που επιχειρούν λίφτινγκ στα σχολεία, μικτά συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας και πρασίνου θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα «επιχείρηση ξεχορτάριασμα».
«Συνεργεία της διεύθυνσης πρασίνου θα ξεκινήσουν από τα σχολικά προαύλια κλαδέματα στα δέντρα και κοπή χόρτων και οι εργασίες θα επεκταθούν τόσο στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τις σχολικές μονάδες, όσο και σε κεντρικούς δρόμους από τους οποίος διέρχονται μαθητές καθ’ οδόν προς σχολείο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αποστόλης Μαλαματίνης.
Στην προσπάθεια θα συμβάλλει και η Διεύθυνση Καθαριότητας για τον καθαρισμό των προαυλίων, πεζοδρομίων και δρόμων.
Φρεσκάρισμα των σχολικών διαβάσεων
Από χθες ξεκίνησε και το φρεσκάρισμα των σχολικών διαβάσεων έξω από τα σχολικά κτίρια σε έντονο κόκκινο και κίτρινο χρώμα προκειμένου να είναι εμφανείς στους οδηγούς και να ελαττώνουν ταχύτητα. Παρέμβαση έγινε στην Κουμουνδούρου κάτω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα συνεχιστεί και σε άλλους δρόμους τις επόμενες ημέρες.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)