Αίσιο τέλος είχε η «οδύσσεια» βρέφους μόλις 9 μηνών, που έπρεπε να μεταφερθεί κατεπειγόντως από τη Σκόπελο σε μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας για να σωθεί η ζωή του και ενώ το βράδυ της περασμένης Τρίτης έπνεαν στο νησί άνεμοι 11 μποφόρ.
Η επιχείρηση για τη μεταφορά του βρέφους ξεκίνησε με την προσφορά 11μετρου φουσκωτού σκάφους από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου Χάρη Καραμεσίνη, που ξεκίνησε μέσα στη θεομηνία από το Λουτράκι, έφτασε στον όρμο του Αγνώντα και παρέλαβε το μωράκι, μαζί με τον παιδίατρο Κ. Σταμούλη, τον παθολόγο Χρ. Λάσκο και έναν λιμενικό, για να προσεγγίσουν το μήκους 165 μέτρων δεξαμενόπλοιο «Ειρήνη», υπό ελληνική σημαία και πλήρωμα αμιγώς Έλληνες, που προθυμοποιήθηκε να πλησιάσει στα δύο μίλια τον Αγνώντα, ώστε να παραλάβει το βρέφος και τους συνοδούς.
Λόγω όμως της θύελλας και των κυμάτων που έφταναν τα τέσσερα μέτρα η προσπάθεια ανόδου από την ανεμόσκαλα στο δεξαμενόπλοιο ήταν αδύνατη και το φουσκωτό επέστρεψε στο λιμάνι.
Το 9 μηνών βρέφος, η υγεία του οποίου ήταν πολύ επιβαρυμένη με εντερικά προβλήματα, έπρεπε να μεταφερθεί πάση θυσία στην Αθήνα και τρεις ώρες αργότερα, με εντολή του Αρχηγείου απογειώθηκε εκ νέου Super Puma από τη Λήμνο, το οποίο κατάφερε να παραλάβει το μωράκι και να το μεταφέρει στην Ελευσίνα, όπου και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Πηγή: ΑΜΠΕ