Επίθεση στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη εξαπέλυσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Ο κ. Μπέος, σήμερα μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για κατασκευή εργοστασίου ανακύκλωσης και όχι παραγωγής  SRF, που ήταν η αρχική πρόταση του δήμου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία χαρακτήρισε την απόφαση ως «ντροπή» και τόνισε ότι ο Βόλος δεν έχει ανάγκη την απόφαση της Περιφέρειας καθώς το έργο θα εγκριθεί από το Υπουργείο.
Επεσήμανε ωστόσο ότι το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό και διαμήνυσε στον κ. Αγοραστό πως δεν θα του λέει πλέον ούτε «γεια», αν και για το καλό της πόλης θα συνεργάζεται μαζί του.
Ο Δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη πως η μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων που σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου να κατασκευάσει στον ΧΥΤΑ είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιλαμβάνει και την ανακύκλωση και ότι είναι η μοναδική στη χώρα που πληροί τις προδιαγραφές.
«Η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης θα προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου. Δημιουργούμε μια μονάδα που θα επεξεργάζεται σκουπίδια και δεν γυρνάμε πίσω, αλλά μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Μπέος και πρόσθεσε: «Να γνωμοδοτήσει εκ νέου το περιφερειακό συμβούλιο για να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι. Λυπάμαι Κώστα Αγοραστέ που έχεις συνομιλητές τους μπαχαλάκηδες και η Δωροθέα εάν θέλει να κάνει καριέρα στην πολιτική να επιλέξει άλλον τρόπο, και όχι να θέλει να τα έχει καλά με όλους».
«Κόλαφος η έρευνα του Π.Θ.»
Πέραν όμως της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, ο δήμαρχος Βόλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα του Π.Θ. των κ.κ. Κων. Γουργουλιάνη και Γ. Σαχαρίδη. Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα αμφισβήτησε ο κ. Αγοραστός και χαρακτήρισε ύποπτο τον χρόνο κατά τον οποίο ανακοινώθηκαν.
«Όχι δεν ήταν στημένο. Κι αν κάποιος δει τις μετρήσεις θα καταλάβει ότι είναι κόλαφος για τους μπαχαλάκηδες. Δείχνουν επιβάρυνση του μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Οι υπόλοιποι μήνες είναι κάτω από το όριο. Δεν θα πω γιατί. Όμως τα εργοστάσια δουλεύουν 12 μήνες τον χρόνο. Γιατί τον χειμώνα τα αιωρούμενα σωματίδια είναι πάνω και το καλοκαίρι κάτω; Οποιος θέλει καταλαβαίνει. Δεν λέει ψέματα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά.
Επικαλέστηκε δε και δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ., Γ. Σαχαρίδη, ο οποίος μίλησε για μελέτες βάσει των οποίων θα πρέπει να αυξηθεί η καύση SRF-RDF έναντι του πετ κοκ και η αναλογία να αντιστραφεί από 25%:75% που είναι σήμερα σε 75%:25% αντίστοιχα.
«Με τι κίνητρα παραμυθιάζουν τον κόσμο;» διερωτήθηκε ο κ. Μπέος και ζήτησε διάλογο με επιστημονικά στοιχεία.
Για το θέμα του νερού στις Σταγιάτες
Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα του νερού των Σταγιατών, ανακοινώνοντας ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και καλώντας τους αντιδρώντες που ισχυρίζονται ότι το νερό είναι καθαρό να ζητήσουν συγνώμη από «τις μανάδες που τους πίστεψαν και έδωσαν στα παιδάκια τους μολυσμένο νερό». Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο, ο κ. Μπέος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών και ονομαστικά εναντίον των Γ. Νταλάρα και Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ μίλησε για κατάληψη του χωριού «από 40 αλήτες».
Ο ίδιος, όπως ανακοίνωσε, έδωσε εντολή στη ΔΕΥΑΜΒ να προσκομίσει τα στοιχεία στην Εισαγγελία Βόλου. Στοιχεία από το 2005 έως και πρόσφατα. «Εδωσα εντολή στη ΔΕΥΑΜΒ μετά τα επεισόδια να κάνουν κάθε δύο ημέρες μέτρηση, τόσο στην πηγή όσο και στις δημόσιες βρύσες που πίνει νερό ο κόσμος», είπε.
«Εδώ είναι τα αποτελέσματα από τα επίσημα εργαστήρια του κράτους. Όχι μετρήσεις που κάνουν αυτοί οι απατεώνες με άγνωστα κίνητρα. Αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Βγείτε ρε σήμερα και ζητήστε ένα συγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε απέναντι στις μανάδες που σας πίστεψαν και έδωσαν στα παιδάκια τους νερό που είναι ακατάλληλο για πόση. Αυτές οι 5-10 που σας πίστεψαν. Βγείτε ρε ξεφτιλισμένοι και ιδιαίτερα εσείς οι άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης, του κ... Βγείτε ρε. Περιμένουμε τον Νταλάρα να μας πει από την Αθήνα. Δυστυχισμένοι. Πού ξέρετε ρε πού είναι οι Σταγιάτες; Και τι έχουμε ξαφνικά πρόβλημα με τις Σταγιάτες; Με τους κατοίκους, το αγαθό που λέγεται νερό; Δεν ντρέπεστε ρε λίγο; Βάζετε τον αγνό κοσμάκη να πίνει ακατάλληλο νερό γιατί εσείς θέλετε 40 αλήτες το συγκεκριμένο χωριό υπό αιχμαλωσία. Ηρθαν και με βρήκαν οικογένειες και μου είπαν δήμαρχε κάνε κάτι να μας σώσεις από αυτούς. Τι γίνεται κάθε βράδυ… Χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη και το γραφείο της κοινότητας για γκέτο δικό τους. Κοιμίζουν αγνώστων στοιχείων άτομα με σλίπινγκ μπαγκ», κατήγγειλε.

taxydromos.gr