Ελεύθερος κυκλοφορεί ξανά από χθες ο 37χρονος, που επιτέθηκε σε γυναίκες σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ρίχνοντας τους βενζίνη στο πρόσωπο, με τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη πριν από περίπου μια εβδομάδα εις βάρος μιας 45χρονης, στην πλατεία της εκκλησίας Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας εξέδωσε χθες διάταξη, ώστε ο φερόμενος ως δράστης να συλληφθεί από την αστυνομία και να οδηγηθεί σε ψυχιατρική δομή για να εξεταστεί. Τελικά κρίθηκε πως δεν χρήζει νοσηλείας με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι πίσω στους δρόμους…
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι ψυχικά ασθενής για να απαιτηθεί ο εγκλεισμός του, ενώ η αστυνομία από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται στο κατόπι του, επιχειρώντας να αποτρέψει μια πιθανή νέα επίθεση με βενζίνη.
Παράλληλα οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες, και δη από τις γυναίκες, να προσέχουν και να καταγγέλλουν περιπτώσεις επιθέσεων από τον 37χρονο, ο οποίος σημειώνεται πως στο παρελθόν για τη δράση του πέρασε την πόρτα των φυλακών Τρικάλων, όπου κρατήθηκε για λίγους μήνες.
Ο άνδρας το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, επιτέθηκε ρίχνοντας βενζίνη στο πρόσωπο μιας 45χρονης στη Νέα Ιωνία, αλλά, σύμφωνα με τη καταγγελία του συζύγου της, στάθηκε τυχερή, καθώς φορούσε γυαλιά ηλίου, τα οποία όμως «έλιωσαν» από το καύσιμο…
Η βενζίνη δεν πέρασε στο εσωτερικό του ματιού του θύματος, με θαμώνες και προσωπικό γειτονικού ουζερί να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, νοσηλευόμενη για μια ημέρα, με τους γιατρούς να της δίνουν φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εργαστεί.
Υπενθυμίζεται πως σε μια ακόμα επίθεση το φετινό καλοκαίρι (25 Ιουλίου) ο 37χρονος είχε ρίξει βενζίνη στο πρόσωπο μιας 22χρονης κοπέλας, που επέστρεφε από τη δουλειά της, στην οδό Αναλήψεως, στο ύψος της Κουντουριώτου.
Τότε είχε συλληφθεί και παραπεμφθεί σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδικαζόμενος σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και είχε αφεθεί ελεύθερος, προκαλώντας την έκπληξη της κοπέλας.
Σε άλλο επεισόδιο, στο πρόσφατο παρελθόν, ο 37χρονος είχε ρίξει βενζίνη στο πρόσωπο μιας 21χρονης φοιτήτριας, που είχε υποστεί σοκ, ενώ είχε προκληθεί ερεθισμός στα μάτια της νεαρής. Ο άνδρας είχε καθίσει και τότε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 40 μηνών, χωρίς αναστολή και έτσι είχε πάρει την άγουσα για τις φυλακές Τρικάλων.
Στις 17 Ιανουαρίου 2019 συζητήθηκε η έφεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο του είχε μειώσει την ποινή σε 18 μήνες, χωρίς αναστολή και τον έστειλε πάλι πίσω στο σωφρονιστικό κατάστημα, εκτίοντας την ποινή του και αποφυλακιζόμενος με περιοριστικούς όρους.

e-thessalia.gr