Τα όσα ακούγονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου σχολίασε στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βίκυ Μήτρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς δραστηριοτήτων στην Τρίτη προβλήτα. Επεσήμανε δε ότι δεν μπορεί να ανασταλεί πλήρως η λειτουργία του λιμανού.
«Το λιμάνι παίρνει τα μέτρα που πρέπει, με διαβροχή του σκραπ. Είχαμε και μία φόρτωση πυρηνόξυλου με συνθήκες 4 μποφόρ και σταμάτησε λόγω αέρα, και καθημερινά παίρνουμε ρυθμίσεις από τον πιστοποιημένο σταθμό μας και με όλο το επιστημονικό προσωπικό του ΑΠΘ. Δεν έχουν  καταγραφεί υπερβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε πάρει. Χθες λάβαμε ένα mail με τα τελευταία αποτελέσματα και τα νούμερα που καταγράφουν αναξιόπιστοι μετρητές δεν θα τα συγκρίνω με τα δικά μας και άλλων πιστοποιημένων σταθμών, όπως αυτός της Περιφέρειας» σχολίασε σχετικά η πρόεδρος του ΟΛΒ.
Με τον περιορισμό πάντως των μετακινήσεων, οι πηγές ρύπανσης είναι συγκεκριμένες, οι κάτοικοι θεωρούν ότι προέρχεται από τα δύο εργοστάσια που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης και το λιμάνι. Η κα Μήτρου τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τη δυσφορία του κόσμου, αλλά  συμπλήρωσε από εκεί και πέρα η διοίκηση πήρε την απόφαση να μεταφέρει τις δραστηριότητες αυτές στην 3η προβλήτα με τις μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί, και  η διαδικασία να βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια. «Αυτό θα δώσει και την οριστική λύση για τους κατοίκους κοντά στο παλαιό Λιμεναρχείο. Αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε και τις δραστηριότητες του λιμανιού, που ήδη δέχεται μεγάλη οικονομική πίεση» ήταν το σχόλιο της κας Μήτρου.

magnesianews.gr