Μπορεί να «φρέναρε» λόγω πανδημίας- και όχι μόνο- η ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα, ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ακόμα και στους δύσκολους μήνες της καραντίνας, υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον που «έσπρωξε» τις τιμές, οι προσδοκίες για την επόμενη ημέρα είναι υψηλές.
Η τάση αποτυπώθηκε κατ’ αρχάς στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που έδειξαν ότι στο β’ τρίμηνο, δηλαδή στους μήνες της καραντίνας, οι τιμές πανελλαδικά ανέβηκαν 4,1%, ενώ ειδικά όσον αφορά στα ακίνητα ηλικίας ως 5 ετών η άνοδος ήταν της τάξης του 5,4%.
Τα στοιχεία από την αγορά δείχνουν ότι η άνοδος συνεχίστηκε και το επόμενο τρίμηνο, παρά το μούδιασμα και την αβεβαιότητα που έσπειρε ο κορωνοϊός. Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, οι τιμές ανέβηκαν 3,1% κατά μέσο όρο στην Επικράτεια,
Στη Μαγνησία από 977 ευρώ το τετραγωνικό το 2019 η τιμή ανέβηκε στα 1000 ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε μια συγκυρία όπου το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Η προθεσμία για τις εισηγήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών έληξε τη Δευτέρα και τώρα αρχίζει η πιο δύσκολη φάση, όπου θα πρέπει να γίνει… τριπλοφιλτράρισμα για τον εντοπισμό μεγάλων αποκλίσεων ή στρεβλώσεων, λαμβάνοντας υπόψιν και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

e-thessalia.gr