Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο Βολιώτης φαρμακοποιός, που κατηγορούταν για χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων χωρίς τη δέουσα ιατρική συνταγή. Ο 48χρονος φαρμακοποιός είχε συλληφθεί πέρυσι στις 28 Φεβρουαρίου.
Υπέρ της αθώωσης του 48χρονου ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι ο φαρμακοποιός έπεσε θύμα εξαπάτησης από τον τοξικομανή, που είχε προσκομίσει στο κατάστημά του τις πλαστές συνταγές, ενώ το Δικαστήριο έλαβε υπ’ όψη του και τον έντιμο πρότερο βίο του κατηγορούμενου.
Να σημειωθεί ότι μαζί με τον φαρμακοποιό ήταν κατηγορούμενος και ο 31χρονος τοξικομανής, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε από τη Δίκη και το Μονομελές Εφετείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου είχαν συλλάβει αρχικά έναν 31χρονο τοξικομανή, καθώς βρέθηκε να κατέχει ναρκωτικά χάπια με μια πλαστή συνταγή, που φέρεται να του είχε εκδώσει συνταξιούχος γιατρός του Βόλου.
Κατόπιν οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει πέρυσι στις 28 Φεβρουαρίου και τον φαρμακοποιό, που είχε εκτελέσει τη συνταγή με 360 ναρκωτικά χάπια.
Στα χέρια του τοξικομανούς βρέθηκαν ακόμα πέντε πλαστές συνταγές από τον συνταξιούχο γιατρό. Τα χάπια κατασχέθηκαν, ενώ ο φαρμακοποιός διώχθηκε σε βαθμό κακουργήματος, γιατί φέρεται να είχε εκτελέσει και άλλες 14 συνταγές με 2000 περίπου ναρκωτικά χάπια.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 48χρονου, όλες οι συνταγές που είχε εκτελέσει ο φαρμακοποιός, ήταν κανονικά με απόδειξη φορολογικής μηχανής και δεν είχε τίποτα να κρύψει. Επίσης οι συνταγές ήταν όλες από γιατρό και δεν μπορούσε ο φαρμακοποιός να γνωρίζει αν είναι ψεύτικες ή όχι. Ακόμη είχε αναφέρει ότι η αξία των δύο συνταγών που είχε εκτελέσει, ήταν αξίας 160 ευρώ και το κέρδος του 22 ευρώ…

e-thessalia.gr