«Όποιος στρέφεται με παράνομες και άδικες πράξεις ενάντια Αστυνομικών, θα συλλαμβάνεται άμεσα και θα οδηγείται ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Καμία ανοχή σε πράξεις βίας εναντίον Αστυνομικών» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Τρικάλων μετά το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης που δέχθηκαν αστυνομικοί από Ρομά, στον οικισμό στο Κηπάκι, ανήμερα του Πάσχα.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Ορμώμενοι από πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων δέχτηκαν, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αναίτια και απρόκλητη επίθεση, συνέπεια της οποίας υπήρξε ο τραυματισμός τριών συναδέλφων μας, η Ένωσή μας εκφράζει ρητά προς πάσα κατεύθυνση ότι στέκεται αρωγός σε όλους τους συναδέλφους που δέχτηκαν επιθέσεις και θα τους παράσχει κάθε απαραίτητη ηθική και υλική υποστήριξη.
Επαναλαμβάνουμε επίσης με σαφήνεια ότι, όποιος στρέφεται με παράνομες και άδικες πράξεις ενάντια Αστυνομικών, θα συλλαμβάνεται άμεσα και θα οδηγείται ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Καμία ανοχή σε πράξεις βίας εναντίον Αστυνομικών.
Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη."