Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη η εκπτωτική περίοδος στην τοπική αγορά της πόλης, μετά και το πέρας της παράτασης που είχε δοθεί σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί η αγορά μέσα από το κίνητρο της χαμηλής τιμής προς τους καταναλωτές.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr οι καταναλωτές φάνηκαν φειδωλοί στις αγορές τους μιας και τα οικονομικά που πλήττουν πολλά νοικοκυριά της τοπικής κοινωνίας αποτυπώθηκε ακόμη μια φορά στα ταμεία των καταστηματαρχών.
Η εικόνα μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, Χρήστο Μπλουγούρα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική καθώς το 70% των καταστηματαρχών δεν είχε την αναμενόμενη κίνηση, παρουσιάζοντας μάλιστα και μια σχετική πτώση συγκριτικά με πέρυσι, το 25% παρέμεινε σταθερό στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, ενώ μόλις το 5% σημείωσε καλύτερη κίνηση σε σχέση με πέρυσι.
Ο προβληματισμός είναι έντονος με τον Πρόεδρο να επισημαίνει πως οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε έναν φαύλο κύκλο και πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους.

tv10.gr