Σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου, αναμένεται η πρώτη πτήση στη Ν. Αγχίαλο. Αναφορικά με τις πτήσεις οι οποίες αναμένονται για να μπορέσουν να ενισχύσουν το κομμάτι των τουριστών, ο αερολιμενάρχης Αγχιάλου κ. Ευσταθίου , σημείωσε πως η πρώτη πτήση που θα δεχτεί το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου θα είναι το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα από Παρίσι με 145 επιβάτες, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη είναι στις 11 Ιουλίου.
Οι πτήσεις τώρα από τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία, που αποτελούν μεγάλη δεξαμενή τουριστών στη Μαγνησία και τις Σποράδες θα γίνουν από τις 25 Ιουλίου. H Condor έχει αποφασίσει να πετάξει στις 25 Ιουλίου με πτήση από το Μόναχο προς τη Ν. Αγχίαλο κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Προβληματισμός όμως επικρατεί στο θέμα της Μ. Βρετανίας, καθώς μέχρι στιγμής ισχύει η 14ημερη καραντίνα για την επιστροφή των ταξιδιωτικών.
«Οι Βρετανοί εάν επισκεφτούν μέρη εκτός της χώρας τους, θα έπρεπε στην επιστροφή να μπουν σε 14ημερη καραντίνα. Πιστεύουμε ότι θα αναιρεθεί αυτό. Διαβάζουμε ότι μπορεί να γίνει και απαγόρευση πτήσεων από την Αγγλία έως τις 15 Ιουλίου λόγω του επιδημιολογικού φόρτου που υπάρχει, όμως αυτά είναι πράγματα που διαβάζουμε και πρέπει να είναι επίσημα. Ωστόσο η Easy Jet δέχεται εισιτήρια για την περιοχή μας από τις 25 Ιουλίου και έως τέλος Σεπτέμβρη με πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Κατάλαβε τη δυναμικότητα της περιοχής και μεγάλωσε την περίοδο των πτήσεών της», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως υπάρχει και μία εταιρεία τσάρτερ που φέρνει κάθε Παρασκευή κόσμο στη Μαγνησία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει.
Ακόμη, 1η Αυγούστου ξεκινούν οι πτήσεις από Βιέννη, ενώ από την Ολλανδία τα πράγματα είναι πιο αμφίβολα, καθώς υπήρχαν δύο δρομολόγια, ένα για Βόλο κι ένα για Κεφαλλονιά με αυτό του νησιού του Ιουνίου να έχει ακυρωθεί.

magnesianews.gr