Δροσερά πρωινά, ηλιόλουστες μέρες χωρίς τον καύσωνα του Αυγούστου- το φθινόπωρο στη χώρα μας έχει τα προνόμια του. Μετά από μια δύσκολη περίοδο καραντίνας και ένα ακόμα πιο δύσκολο καλοκαίρι, ήρθε το φθινόπωρο με τα ξέγνοιαστα σαββατοκύριακά του αλλά και την αργία της 28ης Οκτωβρίου που σε συνδυασμό με τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου που είναι πολιούχος σε πολλά μέρη, δημιουργούν ένα ωραίο πενθήμερο με σχολεία κλειστά ιδανικό για μια μικρή και αναζωογονητική απόδραση! Ας δούμε λοιπόν γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδια.

 

1. Το ταξίδι σας θα είναι φθηνότερο από το καλοκαίρι

 

Εάν ψάχνετε για ταξιδιωτικές προσφορές, πιθανότατα θα τις βρείτε αυτή την περίοδο. Η βιασύνη των καλοκαιρινών διακοπών έχει τελειώσει καλά και παντού στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αμέτρητες προσφορές ξενοδοχείων και πτήσεων κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου (πάντα με τους αντίστοιχους COVID19 περιορισμούς φυσικά).

Χρειάζεστε έμπνευση για τον προορισμό; Δείτε τις 2 πόλεις που είναι ιδανικές για οικογενειακές αποδράσεις.

 

2. Λιγότερος συνωστισμός

 

Το ταξίδι κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής έρχεται με μεγάλο κόστος - τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Η μεγάλη κίνηση κάνει τις μετακινήσεις μας αγχωτικές, βρίσκουμε μπροστά μας μεγαλύτερες ουρές και πολυσύχναστα αξιοθέατα. Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι γενικά εκτός αιχμής για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρώπης επομένως δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τεράστια σμήνη τουριστών. Καλό είναι φυσικά εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με τα παιδιά σας να προγραμματίσετε εκ των προτέρων κάποιες επισκέψεις και δράσεις κατάλληλες για εκείνα. Θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά στο Kinderaktivitäten in Zürich.

 

3. Είναι ένας τρόπος να παρατείνετε το καλοκαίρι σας

 

Μπορεί το καλοκαίρι να περιοριστήκατε και να αναγκαστήκατε να το περάσετε στο γραφείο αλλά τώρα θα πάρετε το αίμα σας πίσω. Καθώς ο καιρός είναι ακόμα πολύ καλός και ενώ όλοι γύρω έχουν μπει σε χειμωνιάτικους ρυθμούς αγοράζοντας μέχρι και παλτό (!) εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας με τα μαγιό και τα σορτσάκια σας και να κάνετε διακοπές για λίγο ακόμα αφού ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί. Αν πάλι έχει παραδροσίσει για μπάνιο στο μέρος που θα επισκεφτείτε μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να επισκεφτείτε κάποιους από τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας που είναι πολύ δύσκολο κανείς να τους απολαύσει πραγματικά μέσα στον καύσωνα.

 

4. Είναι ένα ωραίο διάλειμμα μεταξύ του καλοκαιριού και χριστουγέννων

 

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να ακυρώθηκε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καθίσουμε όλοι οικογενειακώς μέσα και να μην κάνουμε τίποτα σε αυτή την αργία. Μια απόδραση στη φύση θα αναζωογονήσει τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας που σίγουρα πέρασαν ένα δύσκολο ξεκίνημα των σχολείων με τις μάσκες στις τάξεις. Δε χρειάζεται να επισκεφτούμε ένα πολυσύχναστο μέρος εάν φοβόμαστε τον κοροναϊό. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα μέρος κάτι πιο ήσυχο και κοντινό ακόμα αλλά σίγουρα ένα ταξίδι τώρα θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε μπαταρίες ως τα Χριστούγεννα και να γυρίσουμε στις υποχρεώσεις μας ανανεωμένοι.

 

Δε χρειάζεται να το πολύ σκέφτεστε! Κλείστε τώρα τις φθινοπωρινές διακοπές για εσάς και την οικογένειά σας και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα και θα δημιουργήσετε ωραίες αναμνήσεις για όλη σας τη ζωή!...Α! και φυσικά μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες! #φθινόπωρο