Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον ιντερνετικό κολοσσό, Facebook, καθώς φημολογείται και νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων από το δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.
Συγκεκριμένα, η διαρροή αφορά τα δεδομένα που βρίσκονταν σε σέρβερ –μεταξύ άλλων- και της Amazon και περιλαμβάνει στοιχεία όπως ονόματα, κωδικούς, σχόλια, ενδιαφέροντα και περιεχόμενο με το οποίο αλληλεπίδρασαν οι χρήστες μέσω likes.
Μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις καταγγελίες για το ότι το Facebook ανταλλάσσει δεδομένα με τρίτες εταιρίες, η νέα… ατασθαλία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αφορά τις συνθήκες προστασίας των δεδομένων από το ίδιο το Μέσο.
Δημιουργώντας έναν λογαριασμό στο Facebook, είναι προφανές ότι ατύπως συμφωνούμε στην παραχώρηση κάποιων προσωπικών μας στοιχείων αλλά το ζήτημα που τίθεται είναι σε ποιες υπηρεσίες και με ποιους σκοπούς διοχετεύονται αυτά προς τρίτους.
Σύμφωνα με καταγραφές του UpGuard, μία από τις βάσεις δεδομένων που παραβιάστηκαν, ήταν από τη μεξικανική εταιρεία Cultura Colectiva, που περιείχε 146 Gigabytes δεδομένων με περισσότερες από 540 εκατομμύρια εγγραφές. Η άλλη βάση που παρείχε δεδομένα, ήταν η At the Poll, με περισσότερους από 22.000 κωδικούς χρηστών.
Το Facebook, τα τελευταία χρόνια παλεύει με σειρά σκανδάλων που ξεσπούν ολοένα και συχνότερα. Πριν λίγους μήνες το Cambridge Analytics έφερε σε δύσκολη θέση τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τους υπεύθυνους ασφαλείας του λογισμικού ενώ η νέα αυτή διαρροή κλονίζει και πάλι την εμπιστοσύνη των χρηστών.

(in.gr)