Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι του Βόλου και του Πηλίου, αλλά και οι επαγγελματίες της εστίασης, καθώς ήδη από χθες άρχισαν να κατακλύζουν τον νομό οι εκδρομείς των Χριστουγέννων. Βόλος και Πήλιο είναι sold out, καθώς αποτελούν πρώτο προορισμό για αυτές τις γιορτές.

Μεμονωμένα, ή με γκρούπ, οικογένειες, ζευγάρια, μικροί και μεγάλοι, έχουν προγραμματίσει τις γιορτινές τους διακοπές στη Μαγνησία.

Ικανοποιητικές επίσης είναι οι προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά, καθώς υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να περάσουν στο σπίτι τους οικογενειακά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια να πάνε εκδρομή.

Ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς που προτείνουν οι τουριστικοί πράκτορες όλης της Ελλάδας, με αποτέλεσμα οι οιωνοί να είναι κάτι παραπάνω από θετικοί στο κλείσιμο του χρόνου, δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Στον Βόλο δεν υπάρχουν καταλύματα εδώ και αρκετές εβδομάδες, αφού η ζήτηση ήταν μεγάλη τόσο σε απευθείας αναζητήσεις, είτε μέσω πλατφορμών που ειδικεύονται στον χώρο των ενοικίασης καταλυμάτων από τον περασμένο μήνα.

Ταυτόχρονα η αναζήτηση έχει γεμίσει και τα καταλύματα στα προάστια του Βόλου, αλλά και στα κοντινά χωριά, που από παράδοση αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων.

Οι πληρότητες μέσα στον Βόλο και στον Πήλιο κινούνται στο 90% από τα πλέον ακριβά μέχρι και στα χαμηλών κατηγοριών ξενοδοχεία, ενώ σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Αγριά, Μηλιές και άλλα κοντινά φημισμένα χωριά ίσως και να φτάσει το 100%.

Στο Πήλιο, εκτός όλων των άλλων, το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, «προετοιμάζεται» για να υποδεχθεί τον φετινό χειμώνα.

Αν και δεν έχει πέσει χιόνι, ώστε να απολαύσουν οι λάτρεις του σκι χιονοδρομίες, το Χιονοδρομικό θα είναι ανοιχτό για βόλτα, όπως και το σαλέ.

«Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και των πέντε αναβατήρων, έχουμε ετοιμάσει την καινούρια πίστα, που είναι μεγαλύτερη όλων, των συνολικά έξι, ενώ φέτος για πρώτη φορά μπήκαν και χιονοπαγίδες για να συγκρατούν το χιόνι, ώστε να μη φεύγει και διασκορπίζεται σε διάφορα σημεία, λόγω των σφοδρών ριπών των ανέμων που σαρώνουν συχνά την περιοχή. Οι Αγριόλευκες φέτος θα είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Bάσω Κυριαζή - taxydromos.gr