Τα μηνύματα των πολιτών περιμένουν σε λίγες ώρες, όταν θα κλείσουν οι κάλπες και θα γίνουν γνωστά αρχικά τα exit poll και στη συνέχεια τα αποτελέσματα, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.  Οι ίδιοι ασκώντας το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυναν στους ψηφοφόρους τα δικά τους μηνύματα για τη σημασία των εκλογών.
Μήνυμα στον ελληνικό λαό να προστατεύσει τα μέτρα ελάφρυνσης που προσφάτως ανακοινώθηκαν, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κυψέλη.
«Σήμερα είναι μία όμορφη ημέρα για την Ελλάδα. Είναι μία ημέρα δημοκρατίας. Αλλά είναι και ημέρα ευθύνης των πολλών, τους καθενός και της καθεμίας να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού» τόνισε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη «στην κρίση του ελληνικού λαού» και τη βεβαιότητα ότι «αύριο θα ξημερώσει μία νέα, φωτεινή μέρα» για τη χώρα σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά.
Ο αρχηγός της Ν.Δ. εξέφρασε και την ικανοποίησή του «για τη μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία».
«Σήμερα οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» σημείωσε από την πλευρά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής,Φώφη Γεννηματά, που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν την πόρτα στην ακροδεξιά και να ανοίξουν το δρόμο στις προοδευτικές εξελίξεις.
Να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή κάλεσε τους πολίτες ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τοπικό επίπεδο, περιφερειακό, πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο. 
«Ψήφισε για να πάμε μπροστά» ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ποταμιού, Στάυρου Θοεδωράκη. «Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο κοίταξε μπροστά. Δεν έμεινε πίσω, δεν φοβήθηκε» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε μία πρωτότυπη αλληγορία.
Να τιμωρήσει όσους ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε τον ελληνικό λαό ο Βασίλης Λεβέντης, κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

naftemporiki.gr