Την απόφαση να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων αποφάσισε η Δημοκρατική Αριστερά, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά, η συνεργασία αυτή «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας». Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι η συμμετοχή της «με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Βάση της συνεργασίας, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, θα είναι η προγραμματική συμφωνία. Θα υπάρξει, επίσης, κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος και η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων από τη ΔΗΜΑΡ τόσο για το ευρωψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών όσο και για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Την παραίτησή τους από μέλη των οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσαν πέντε στελέχη του κόμματος, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές.

«Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε (οι τρεις) τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές: Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε.: Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος.

naftemporiki.gr