“Με το άρθρο που ψηφίζεται σήμερα για το Ελληνικό (περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια) ξεμπλοκάρει το έργο για να μπουν οι μπουλντόζες” σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης. Όπως είπε “το δημόσιο κερδίζει χωρίς να ρισκάρει”, τονίζοντας πως “αντί να περιμένουμε τη μεταβίβαση ο επενδυτής παίρνει πάνω του το ρίσκο, πληρώνοντας για την κατεδάφιση”. Για να προσθέσει “κανένα δωράκι στο Λάτση. Η Lamda παίρνει το ρίσκο και επιταχύνεται το έργο”.
Ο υπουργός έκανε λόγο για ένα “εμβληματικό έργο, που στέλνει σήμα στις αγορές”. Παράλληλα απαντώντας στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου επεσήμανε πως θα κατεδαφιστούν 917 κτίρια.
Για το θέμα υπήρξε πολιτική σύγκρουση με το Δ. Τζανακόπουλο να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση πως στόχο έχει να μπουν δυο μπουλντόζες και να βγουν τρεις φωτογραφίες για να φανεί πως ξεκινά το έργο. “Φάνηκε και στο ποδόσφαιρο πόσο πετυχημένοι είστε στις διενέξεις” σημείωσε.
Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως “αν θέλαμε μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ… Να βάλουμε μουσαμάδες και να παρουσιάσουμε δήθεν μπουλντόζες, όπως είχατε κάνει στο μετρό της Θεσσαλονίκης”.
Η κόντρα είχε συνέχεια για μια σειρά θεμάτων. “Ήρθατε εδώ για να δώσετε μια παράσταση και για να ενισχύσετε το ημι- αρχηγικό σας προφίλ” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έντονη κριτική στο Αδ. Γεωργιάδη για το θέμα της πρώτης κατοικίας.
“Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ψηφίσει σε δύο νόμους ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας και οι πρόνοιες της λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Αυτός που έχυσε κροκοδείλια δάκρυα έχει ψηφίσει πως οι πλειστηριασμοί έπρεπε να έχουν αρχίσει πριν δύο μήνες” απάντησε ο υπουργός, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε μία τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη τροπολογία σε έργα που συνδέονται με το ΤΑΙΠΕΔ και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων τις αρμοδιότητες για έγκριση της υψομετρικής μελέτες θα ασκεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Σημείωσε πως αυτό δεν αφορά μόνο στην Κασσιόπη Κέρκυρας αλλά θα έχει γενικότερη εφαρμογή.
Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια αναφέρθηκε γενικότερα στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επενδύσεων . Όπως είπε “αν χρειαστεί θα νομοθετούμε για να ξεμπλοκάρουν έργα και να αλλάξουμε την εικόνα. Δεν θα σταματά μια επένδυση που θα εγκρίνει το ελληνικό κράτος μόνο και μόνο γιατί ένας άνθρωπος θέλει να παίξει προσωπικά παιχνίδια”.
Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, που συζητείται στην Ολομέλεια και ψηφίζεται απόψε, ο υπουργός σημείωσε πως δημιουργεί το κατάλληλο επενδυτικό πλαίσιο. Παράλληλα επεσήμανε πως οι πρώτες πιλοτικές πτήσεις θα ξεκινήσουν φέτος, ενώ τόνισε πως το νομοσχέδιο “ απαντά σε μια πραγματική ανάγκη για να πετύχουμε έναν πραγματικό στόχο”.

euro2day.gr