Διορία έως αύριο το πρωί στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να  παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ έδωσε ο Πάνος Καμμένος. Διαφορετικά όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ θα διαγραφεί με οποιοδήποτε κόστος κι αν έχει αυτό για τους ΑΝΕΛ όπως είπε ο Πάνος Καμμένος.
Η συνεδρίαση της ΚΟ κράτησε λιγότερο από μισή ώρα.
Μετά το τέλος της ο Πάνος Καμμένος είπε σε δημοσιογράφους: «Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι να αρχίσει αύριο το πρωί στην Ολομέλεια  η συζήτηση για το ΝΑΤΟ να παραδώσει την έδρα όπως ο ίδιος έχει υποσχεθεί. Να αναλάβει ο Πρωθυπουργός και ο κ.Κουίκ την ευθύνη για την ψήφιση της Συμφωνίας.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει δεσμευθεί στον Πρόεδρο της Βουλής πρώτα να ψηφίσει την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της Β.Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Του ξακαθαρίσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτρέψω σε μέλος της κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ να εκτελέσει τη Μακεδονία.
Αύριο το πρωί αν δεν παραιτηθεί, με επιστολή μου θα τον διαγράψω ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για την Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δήλωσε για τον Τέρενς Κουίκ: «Ο κ. Κουίκ να πάρει απόφαση αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών.Αν δηλαδή με προτροπή του Πρωθυπουργού  και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο Υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών κι αν ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει και με τον κ. Κουίκ αυτό που έκανε με την κα Κουντουρά».
Σημειώνεται ότι αν τελικά ο Πάνος Καμμένος κάνει πράξη την απειλή του κινδυνεύει με διάλυση της ΚΟ του κόμματος του. Απομένει με πέντε βουλευτές ένας εκ των οποίων (ο Αριστείδης Φωκάς) είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να παραμείνει «εν ζωή» μια ΚΟ πρέπει να διαθέτει μίνιμουμ πέντε βουλευτές που να έχουν όμως εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.
Ο Πάνος Καμμένος «διαβάζει» διαφορετικά το ίδιο άρθρο. Την λύση αναμένεται να δώσει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που αναμένεται το αργότερο έως αύριο.
Αν τελικά είναι αρνητική για τον Πάνο Καμμένο και εκείνος έχει στο μεταξύ διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο χάνει όλα τα προνόμια του στη Βουλή και δεν θα μπορεί αύριο να «ξυφουλκήσει» κατά του Πρωτοκόλλου σύνδεσης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤ
Η ΚΟ των ΑΝΕΛ ξεκίνησε με ιατρικές συμβουλές του Πάνου Καμμένου για το τραυματισμένο πόδι του Κώστα Ζουράρι. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε προϊδεάσει ότι η συνεδρίαση δεν θα διαρκέσει πολύ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς, ωστόσο η εικόνα του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος προσήλθε τελευταίος στη συνεδρίαση κατέδειξε ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι τα πράγματα.
Ο βουλευτής κάθισε στην κεφαλή του τραπεζιού απέναντι από τον κ. Καμμένο, ωστόσο σε απόσταση από την ΚΟ των ΑΝΕΛ που κάθονταν αριστερά και δεξιά από τον Καμμένο.

thetoc.gr