Ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, ενώ σε νέο ρεκόρ φτάνουν όλοι όσοι απειλούνται με κατασχέσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV.
Και μπορεί οι οφειλέτες -με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ- με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία να μειώθηκαν κατά 30.000 (τον Απρίλιο του 2019) σε σχέση με τον Μάρτιο. Όμως, οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 228 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο. Πιο συγκεκριμένα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν τον Απρίλιο σε 2,734 δισ. ευρώ, την ώρα που τον Μάρτιο ήταν 2,506 δισ. ευρώ.
Κατασχέσεις
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, είναι ότι καταγράφεται νέο ρεκόρ στο ποσοστό των οφειλετών που απειλούνται με κατασχέσεις από την Εφορία. Για πρώτη φορά το ποσοστό ξεπέρασε το 66%, όταν στο τέλος του 2018 ήταν λίγο πάνω από το 64%. Και για να μιλήσουμε με απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι 6 στους 10 απειλούνται με κατασχέσεις. Δηλαδή, 1,2 εκατομμύρια οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις, όταν τον Μάρτιο αυτοί που απειλούνταν, ανέρχονταν σε 1,196 εκατομμύρια φορολογουμένους.

ethnos.gr