Με μια ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με αφορμή την αυριανή επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης, διαβεβαιώνει τους γονείς για τις ασφαλείς συνθήκες όλων των εγκαταστάσεων καθώς έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. 
Αναλυτικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι
Από τη Δευτέρα ξεκινούν τη λειτουργία τους τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων. Είναι η τελευταία φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από τη δημόσια αρχή.
Πρόκειται για μια κομβική στιγμή στην πορεία προς την νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού.
Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, καταλαβαίνω πως πολλοί από εσάς προβληματίζεστε και αγωνιάτε για την επιστροφή των παιδιών σας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρχουν συνθήκες μέγιστης ασφάλειας σ’ όλες τις εγκαταστάσεις και τα κτήρια στα οποία έχει την ευθύνη. Τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή, αφού τηρούνται όλες οι οδηγίες και τα μέτρα που έχει συστήσει η επιτροπή των επιστημόνων.
Έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια, το προσωπικό έχει ενημερωθεί για όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να είναι απολύτως ασφαλείς.
Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων άλλωστε, έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς και τα παιδιά που για δεκαετίες έχουν φιλοξενηθεί. Αυτή την εμπιστοσύνη εξακολουθούμε να τη διατηρούμε και να τη διευρύνουμε, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών καλή επάνοδο στα σχολεία. Με την συνέπεια και την τήρηση των μέτρων όλα θα πάνε καλά».