Σε ισχύ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Καρδίτσας με την εταιρεία που θα διαχειρίζεται τους κάδους ανακύκλωσης ρουχισμού που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία στο Δήμο.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 5 ετών, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024 και προβλέπει την τοποθέτηση, από την εταιρεία, 20 ειδικών κάδων συγκέντρωσης ρουχισμού, τον οποίο θα συλλέγουν εκ των υστέρων συνεργεία, επίσης της εταιρείας και θα αποδίδουν μία σημαντική ποσότητα ρούχων σε καλή κατάσταση για την τράπεζα ρουχισμού του Δήμου.

Στην ουσία το μόνο που παρέχει ο Δήμος είναι οι χώροι που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή έξοδα από μέρους του.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντζιάρα που μας γνωστοποίησε τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι 2ο κάδοι, με δύο υποσημειώσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με δυο κάδους που θα πάνε σε μεγάλες Τοπικές κοινότητες χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι αυτές και η δεύτερη ότι τα αρχικά σημεία μπορεί να αλλάξουν αν κατά την λειτουργία της δράσης διαπιστωθεί ότι δεν ήταν τα πλέον κατάλληλα.

Στην ουσία, λοιπόν, έχουμε «κλειδωμένα» 18 σημεία που είναι:

-Πλατεία Λάππα

-Οικισμός εργατικών κατοικιών νοσοκομείου

-Πλατεία Ζωδόχου Πηγής

-Πλατεία Ακαδημίας

-Πλατεία Λάκκας Μαντζιάρα

-Ευζώνων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής

-Πάρκο Αγίου Νοκολάου

-Οδός Εθνάρχου Μακαρίου μπροστά από τον παιδικό σταθμό

-Έναντι σταθμού ΚΤΕΛ

-Κολυμβητήριο

-Έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κων/νού

-Έξω από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου

-Θεσσαλιώτιδος και Κουμουνδούρου

-Πέτρινη τράπεζα

-Μυρμιδόνων και Λεωφόρος Δημοκρατίας

-Πλατεία Στρατολογίας

-Μακρυγιάννη και Αλλαμανή

-Μπιζανίου στην Ευαγγελίστρια

Στα προαναφερθέντα σημεία εντός του επόμενου 15νθημερου αναμένεται να αρχίσει και η τοποθέτηση των κάδων που θα σημάνει και το ξεκίνημα του προγράμματος ανακύκλωσης ρουχισμού.

ΠΗΓΗ: karditsalive.net (Π.Κ.)