Στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Ιουνίου θα ξεκινήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την λειτουργία του ο Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Καρδίτσα.

Αυτό κατέστη δυνατόν μετά την απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ για την τοποθέτηση 5 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα μέχρι την 31η Ιουλίου του 2020, όταν και ολοκληρώνεται η φετινή περίοδος.

Πρόκειται για δύο βρεφονηπιοκόμους, μια βρεφοκόμο-παιδοκόμο και δύο με ειδικότητες μαγείρων (δείτε την σχετική απόφαση) Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας  αν οι διαδικασίες κινηθούν γρήγορα, πράγμα που του το διαβεβαίωσαν από τα το αρμόδιο γραφείο του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, οι συμβάσεις θα υπογραφούν την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε ανοίγει ο δρόμος της επαναλειτουργίας.

Ανάλογη είναι και η άποψη της διευθύντριας του βρεφονηπιακού κ. Άντζελας Πουλιανίτου, με την οποία επικοινώνησε το KarditsaLive.Net. Συγκεκριμένα μας τόνισε πως μπορεί το προσληφθέν προσωπικό να παρουσιαστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, οπότε από την επόμενη είναι εφικτή η επαναλειτουργία του βρεφονηπιακού.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως με το προσωπικό που προσλαμβάνεται, τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν είναι περίπου 20 και η ακρίβειά του εξαρτάται από το πόσα θα είναι βρέφη και πόσα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η κ. Πουλιανίτου μας ενημέρωσε ότι ο Βρεφονηπιακός ξεκίνησε με «δανεικό» προσωπικό από το Δήμο, ο αριθμός του οποίου δεν επέτρεπε περισσότερα από 40 παιδιά και πως όταν λόγω της πανδημίας σταμάτησε η λειτουργία τα παιδιά που φιλοξενούνταν ήταν 37. Ουσιαστικά όμως ο αριθμός τώρα είναι ακόμα μικρότερος και συγκεκριμένα 34, καθώς υπήρξαν και ορισμένες αποχωρήσεις.

Επίσης, υπογράμμισε πως υπάρχει ένας σχετικά μικρός αριθμός γονέων που επικοινώνησε με τον σταθμό και γνωστοποίησε πως δεν σκοπεύει να στείλει τα παιδιά για το εναπομείναν διάστημα λειτουργίας του. Οπότε, πρόσθεσε, θα μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των παιδιών αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα πόσο.

Η προσέλευση, συνέχισε, θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις, καθώς αν τελικά τα παιδιά που θα έρθουν ξεπερνούν τον αριθμό που επιτρέπεται με το υπάρχων  προσωπικό, θα γίνουν ενέργειες για την έλευση και επιπλέον βρεφονηπιοκόμου, ενώ έχουμε και εναλλακτικά σενάρια που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή, εφόσον χρειαστεί.  Σίγουρα, όμως, κατέληξε, δεν θα μείνει εκτός κανένα παιδί από αυτά που έρχονταν μέχρι το Μάρτιο.

Εδώ να πούμε πως σύμφωνα με τον κ. Καπράνα, από τον ΟΑΕΔ υπάρχει πρόθεση, εφόσον απαιτηθεί, να έρθει ένα ακόμα άτομο από τους επιλαχόντες του διαγωνισμού.

Τέλος η κ. Πουλιανίτου επέστησε την προσοχή  στους γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό για το επόμενο σχολικό έτος, ότι οι εγγραφές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και θα πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις προθεσμίες και τις οδηγίες που θα δοθούν. Μάλιστα τόνισε πως, οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν για την υποβολή της αίτησης, μπορούν να της τηλεφωνούν για κάθε διευκρίνιση που χρειάζονται.

Π.Κ., karditsalive.net