Με φυσικό αέριο θερμαίνεται το 90% των σχολείων της Καρδίτσας τον φετινό χειμώνα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος  των εκπαιδευτηρίων έχει συνδεθεί στο δίκτυο.
Εκτός παραμένουν ορισμένα νηπιαγωγεία, κυρίως σε κτίρια που είναι νοικιασμένα ή λόγω μεγέθους κρίθηκε ασύμφορο, το σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται τα ΕΠΑΛ και το Μουσικό Σχολείο.
Ειδικά για το συγκρότημα των ΕΠΑΛ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και θεωρείται ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεκινήσουν οι εργασίες Άνοιξη με αρχές καλοκαιριού και πως το επόμενο σχολικό έτος θα είναι έτοιμες  οι εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν.
Σημειώνουμε πως στο συγκεκριμένο συγκρότημα η εργολαβία δεν προβλέπει την αντικατάσταση μόνο των καυστήρων και την αλλαγή τους από πετρελαίου σε φυσικού αερίου αλλά ολοκλήρου του κυκλώματος, σε αντίθεση με ότι έγινε με τα υπόλοιπα σχολεία που οι μετατροπές αφορούσαν στον καυστήρα.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος των σχολείων είχαν γίνει εργασίες και τοποθετηθεί μετρητές πριν από το 2010 και μετά το 2014 κατέστη εφικτό να προχωρήσουν οι συνδέσεις μέσω τριών διαφορετικών εργολαβιών.
Για όλα τα παραπάνω ενημερωθήκαμε τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σβάρνα, όσο και από τον κ. Μπάμπη Τσιλίκα, εκ των αρμοδίων στελεχών του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα. Κλείνοντας με το φυσικό αέριο αξίζει να τονίσουμε ότι αίτηση σύνδεσης έχει υποβληθεί και από  το Μουσικό Σχολείο, οπότε είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει και εδώ η διαδικασία.
Θέμα δεκαετιών οι εξωτερικές τουαλέτες
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μια αναφορά από τον κ. Κρανιά για πρόβλημα με τις τουαλέτες στο 6ο Δημοτικό και συγκεκριμένα για το ότι βρίσκονται σε άλλο κτίριο από το κεντρικό. Ρωτήσαμε επ’ αυτού τον κ. Σβάρνα ο οποίος μας είπε πως οι τουαλέτες, στα παλιά σχολεία βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία εδώ και δεκαετίες,  και δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο και ανέφερε και το 2ο Δημοτικό όπως και κάποια άλλα όπως το 3ο που είναι επίσης έξω αλλά με τις κτιριακές προσθήκες έχουν εν μέρει ενσωματωθεί ή μπει κάτω από υπόστεγα.
Στα καινούργια κτίρια υπάρχει πρόβλεψη αλλά τα παλιά είναι ένα θέμα που δεν δίνει την δυνατότητα παρέμβασης, εκτός κι αν υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες που θα επιτρέψουν συνενώσεις των κτιρίων.

Karsitsalive.net