Σημαντικό αριθμό κλήσεων, σε διάστημα έξι περίπου ωρών, δέχθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, για επίλυση προβλημάτων αρμοδιότητάς της που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο επιχειρησιακός διοικητής νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς στελέχη της Υπηρεσίας παρενέβησαν σε τουλάχιστον 15 σημεία σε ολόκληρο το νομό, λόγω πτώσεων δέντρων, τα οποία και έκοψαν και απομάκρυναν.

Επίσης, οι μικροδιακοπές ρεύματος που παρουσιάστηκαν στην Καρδίτσα έφεραν εγκλωβισμούς σε ασανσέρ και τουλάχιστον 5 φορές κλήθηκε η Πυροσβεστική να απεγκλωβίσει τους συμπολίτες.

Εν τω μεταξύ, όπως μας ανέφερε ο κ. Νταουτάς, η πυρκαγιά που παρουσιάστηκε στην περιοχή του Ιτάμου προήρθε κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό. Στην περιοχή μετέβη πυροσβεστικό όχημα αλλά λόγω του ότι υπήρχε πολλή ομίχλη και ήταν δύσβατη η περιοχή δεν κατάφερε να εντοπίσει το ακριβές σημείο πριν πέσει η νύχτα.

Κίνδυνος δεν υπάρχει μας τόνισε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νομό, αλλά θα συνεχιστεί σήμερα η αναζήτηση της εστίας που παρατηρήθηκε και η περιοχή θα παρακολουθείτε για ένα διάστημα αρκετών ημερών για την περίπτωση που υπάρξει επανεμφάνιση καπνού.

Π.Κ., karditsaLive.net