Μέσα σε τρεις περίπου ώρες, από την στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία, υπεβλήθησαν στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας περισσότερες από 1.000 αιτήσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν και η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, στο κτίριο της Π.Ε. στην οδό Κουμουνδούρου έχουν σχηματιστεί πολλά συνεργεία, σε όλους τους ορόφους του, καθώς έχει δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην υποβολή και παραλαβή των αιτήσεων, προκειμένου να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες αποζημίωσης, με βάση τα όσα ήδη ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στα σπίτια η διαδικασία καταγραφής των ζημιών είναι διαφορετική, αφού έχουν συσταθεί περίπου 30 συνεργεία που πηγαίνουν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πόρτα-πόρτα καταγράφοντας τις ζημιές. Όπως μάλιστα μας είπε ο υπεύθυνος ενημέρωσης του Δήμου, αύριο τα συνεργεία θα είναι πολλαπλάσια, καθώς με απόφαση του υπουργείου εσωτερικών που υπεγράφη σήμερα από τον κ. Λιβάνιο, παραχωρούνται συνεργεία και από άλλες περιοχές της χώρας για να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι θα περάσουν από κάθε σπίτι τόσο την Καρδίτσας όσο και των υπολοίπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και θα καταγράψουν όλες τις ζημιές προκείμενου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Η διαδικασία είναι απλή, οι αποδείξεις από την είσοδο του νερού είναι εμφανής και δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία, μας είπαν από το Δήμο, ότι θα υπάρξει άτομο ή οικογένεια που υπέστη ζημιές και δεν θα λάβει τα προβλεπόμενα για τις άμεσες ανάγκες ή τις οικοσυσυσκευές εφόσον καταστράφηκαν.

Το μόνο που συστήνει ο Δήμος είναι υπομονή γιατί μιλάμε για χιλιάδες σπίτια ενώ υπογραμμίζεται ότι αν κάποιος δεν είναι στο σπίτι την ώρα που θα πάει το συνεργείο, υπάρχει δυνατότητα να κάνει την αίτηση μέσω ΚΕΠ και να περάσει στη συνέχεια το κλιμάκιο σε συνεννόηση από το σπίτι του τις επόμενες ημέρες.

Η διαδικασία είναι απλή και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς επλήγησαν χιλιάδες κατοικίες.

karditsaLive.Net