Με πολύ μικρά βήματα και σε ρυθμούς πολύ πιο χαμηλούς απ’ όσο ανέμεναν οι επαγγελματίες της περιοχής, αρχίζει να κινείται ο τουρισμός στη Λίμνη Πλαστήρα.

Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο εκπρόσωπός τους κ. Δημήτρης Γαλαγάλας, σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή η εικόνα είναι μέρα με τη νύχτα και η δραστηριότητα από πλευράς προσέλευσης επισκεπτών στα κατώτατα επίπεδα.

Αρχίζουν, βέβαια, μας είπε, να γίνονται κάποιες κρατήσεις, κυρίως για τον Αύγουστο και τις ημέρες του καύσωνα δημιουργήθηκε μία προσδοκία ότι θα αυξηθεί η κίνηση, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε στο αρχικό στάδιο της επανεκκίνησης και φαίνεται ότι η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει.

Σε ερώτησή μας για το αν έχει υπάρξει δραστηριοποίηση στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, μας απάντησε αρνητικά ενώ και οι κοινωνικές εκδηλώσεις που δειλά-δειλά άρχισαν να πραγματοποιούνται γίνονται με τον μισό κόσμο απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως και οι έχοντες εξοχικά ή πατρικά σπίτια στην περιοχή και την δυνατότητα να ανέβουν Σαββατοκύριακο ή και άλλες μέρες, μένουν σε αυτά και δεν δείχνουν μεγάλη διάθεση να επισκεφτούν τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Το αισιόδοξο σενάριο πάντως λέει πως θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά η τουριστική κίνηση καθώς η Λίμνη Πλαστήρα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Προσφέροντας πέρα από το φυσικό κάλλος και πολλές μορφές τουριστικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με φιλοξενία και παράδοση.

Π.Κ., karditsaLive.Net