Με μία εντυπωσιακή βραδιά και με τη συμμετοχή κορυφαίων rappers και beatmakers της περιοχής μας, ξεκίνησε χθες Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή πολύ σημαντικών rappers και beatmakers πρόσφερε μία καταπληκτική βραδιά στους φίλους της Hip Hop που βρέθηκαν στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ενώ την παρουσίαση των σχημάτων έκανε ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας. Παρουσιάστηκαν δείγματα μουσικής παραγωγής από τέσσερις beatmakers (μουσικούς παραγωγούς) ορχηστρικών κομματιών δικών τους συνθέσεων. Συγκεκριμένα οι Cosmo, Seza, Lust1 και Meshaya παρουσίασαν μία πληθώρα δικών τους δημιουργημάτων πάνω σε ήχους τόσο κλασικού και διαχρονικού rap, όσο και μοντέρνο, πειραματικό ήχο της νέας εποχής.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ζωντανά οι σόλο καλλιτέχνες Meshaya, ZF Moody, Kid O.N., Saut, Lust1, Stixomenos, τα συγκροτήματα Airplay (Sterben, Dan και Kash) και BADNA (Seza, Toni G και Cosmo), αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο Alex και ο Mind The Gap οι οποίοι σε φιλική συμμετοχή συνόδεψαν στο βασικό του πρόγραμμα τον Στιχομένο.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων του Νομού Καρδίτσας σε ένα αφιέρωμα στην rock μουσική. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Hearts of Gold, Teen Spirit, Samatage, Fantasic 4, κ.α.

mouzakinews.gr