Την πρόσληψη 18 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις ενέκρινε κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.
Το θέμα ήρθε στο Σώμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης και οι θέσεις αφορούν 17 εργάτες καθαριότητας Υ.Ε. και 1 χειριστή μηχανημάτων έργου. Εγκρίθηκε, δε, κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησε ο κ. Κρανιάς που μίλησε για ανάγκη στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος η ανάγκη προέκυψε μετά από λάθος του υπουργείου στις διαδικασία για τις θέσεις οκτάμηνης σύμβασης από πόρους του Δήμου, που δημιούργησε σημαντική καθυστέρηση, αφήνοντας ακάλυπτη την υπηρεσία καθαριότητας, σε μία εποχή που οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις, με 8μηνη σύμβαση ανταποδοτικού χαρακτήρα, εγκρίθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες και δεν έχει βγει καν η προκήρυξη λόγω των προαπαιτούμενων διοικητικών εγκρίσεων. Οπότε κρίθηκε επιβεβλημένη η ενίσχυση της υπηρεσίας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η 13η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που αφορούσε αλλαγές στους κωδικούς για προμήθεια καυσίμων και μισθοδοσία εργαζομένων. Η έγκριση ήρθε κατά πλειοψηφία με τους συμβούλους της μειοψηφίας να ψηφίζουν μεν υπέρ αλλά εκτός των ανταποδοτικών.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν η πρώτη από τις τέσσερις που θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς το Σώμα θα συγκληθεί όλες τις Πέμπτες που απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα στις 13, στις 20 και στις 27 Δεκεμβρίου.

karditsalive.net