Δύο είναι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό μας και συγκεκριμένα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καρδίτσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Το δεύτερο αφορά άνδρα μέσης ηλικίας αλλά δεν είναι πρόσφατο, καθώς ο συγκεκριμένος συμπολίτης νοσηλεύθηκε, θεραπεύθηκε και έχει επιστρέψει στο σπίτι και την δουλειά του.

Ουσιαστικά διαγνώστηκε με τον ιό που προκαλείται από τσίμπημα κουνουπιού, το ίδιο περίπου διάστημα με την γυναίκα που νόσησε και αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα. Η τελευταία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net συνεχίζει να νοσηλεύεται με βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της. 

Μέχρι σήμερα (30/7) πανελλαδικά έχουν καταγραφεί συνολικά δέκα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης (2), Καρδίτσας (2), Καβάλας (1), Σερρών (3), Πιερίας (1), και Ανατολικής Αττικής (1). Από τους 10 ασθενείς ένας ηλικιωμένος άνω των 80 ετών με υποκείμενα νοσήματα έχει καταλήξει ενώ τέσσερις έχουν λάβει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ. θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

karditsaLive.Net