Η επανέναρξη των σχολείων σήμανε και την επανέναρξη των μαθημάτων στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και των Ξένων Γλωσσών, για παιδιά άνω των 13 ετών,  με τους ίδιους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν και για τις σχολικές αίθουσες.
Οι ιδιοκτήτες και των δύο κλάδων στο νομό μας, προσπαθούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της νέας κανονικότητας, σε συνεννόηση με γονείς και παιδιά και με τήρηση όλων όσων προβλέπονται από το νόμο.
Ο πρόεδρος  των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γιαννάκης, μιλώντας στο KarditsaLive.Net, αρχικά σημείωσε πως όλοι οι συνάδελφοι του και το διαπίστωσε και ο ίδιος σε επισκέψεις που έκανε, κινούνται στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος για την λειτουργία των φροντιστηρίων με ασφάλεια και δεν παρεκκλίνουν κατ ελάχιστο από τα προβλεπόμενα, κάτι που χαρακτήρισε απόλυτα θετικό.
Από κει και πέρα μας ενημέρωσε πως το βασικό πρόβλημα όλων σχεδόν των φροντιστηρίων είναι οι μικρές αίθουσες, που περιορίζουν σημαντικά την δυνατότητα δια ζώσης μαθημάτων. Τα παιδιά όμως, συνέχισε, ειδικά αυτά της Γ’ Λυκείου, θέλουν την επαφή με τον καθηγητή και έτσι βρίσκεται η "χρυσή τομή" με το να γίνονται μαθήματα τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης. Υπάρχουν όμως και κάποια φροντιστήρια που, είτε λόγω έλλειψης χώρου, είτα λόγω επιθυμίας μαθητών και γονέων, κάνουν μόνο διαδικτυακά μαθήματα.
Σε ότι αφορά τώρα στη συμμετοχή  στη Γ’ Λυκείου είναι σχεδόν καθολική, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή, τόσο για τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, όσο και του Γυμνασίου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εξετάσεις.
Ο κ. Γιαννάκης απέδωσε αυτό το γεγονός, στις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, με τις τράπεζες θεμάτων κ.λπ., που δημιουργούν στους μαθητές την ανάγκη να είναι προετοιμασμένοι και να καλύψουν τα πιθανά κενά που έχουν.
Από την πλευρά του Δ.Σ. των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, μιλήσαμε με την κ. Τάτσιου, η οποία και αυτή με την σειρά της διαβεβαίωσε για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας απ’ όλα τα φροντιστήρια και μίλησε για το θέμα της χωρητικότητας των αιθουσών που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτές τις ημέρες.
Πλήρη εικόνα, πρόσθεσε, δεν μπορεί να υπάρξει καθώς μόλις την Δευτέρα άνοιξαν για πρώτη φορά τα φροντιστήρια αλλά είναι βέβαιο πως μαθήματα γίνονται και στις αίθουσες και μέσω διαδικτύου. Αυτό είναι κάτι που έγκειται στην ευχέρεια του κάθε φροντιστηριούχου σε συνεννόηση με γονείς και παιδιά και πάντα ανάλογα τις συνθήκες.
Η κινητικότητα, πάντως στο ξεκίνημα, ήταν μικρή και υπολογίζεται στο 25% του συνόλου των μαθητών που διδάσκονται ξένες γλώσσες και αυτό από μία πλευρά έδωσε δυνατότητα πιο εύκολης διαχείρισης των χώρων που διατίθενται για μαθήματα. Αν τις επόμενες ημέρες αυξηθεί ο αριθμός, τότε τα φροντιστήρια θα κάνουν και τις προβλεπόμενες κινήσεις που θα επιτρέψουν την ορθή διδασκαλία χωρίς καμία έκπτωση στα προβλεπόμενα από το υπουργείο μέτρα.

KarditsaLive.Net