Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας σε θέματα υγείας να έχουν πέσει πάνω στο κορονοϊό, όμως και το φετινό καλοκαίρι δεν διαφέρει, σε σχέση με τα προηγούμενα, σε ότι αφορά στις επιπλέον ανάγκες για αίμα.
Το KarditsaLive.Net, μίλησε με τον Διευθυντή του τμήματος Αιμοδοσίας και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, στο νοσοκομείο Καρδίτσας, κ. Κώστα Αθανασίου ο οποίος υπογράμμισε πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται και επιβάλλεται να υπάρξει και ανάλογη αύξηση των αιμοδοτών.
Προς το παρόν, μας ανέφερε, δεν αντιμετωπίζουμε ως νοσοκομείο Καρδίτσας ελλείψεις και γενικότερα ο εθελοντισμός στον τομέα της αιμοδοσίας είναι σε πολύ καλό επίπεδο στο νομό, αλλά οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να μην βρεθούμε σε δύσκολη θέση και κινδυνεύσουν συνάνθρωποί μας από έλλειψη διαθέσιμου αίματος.
Επανέλαβε πως η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη, ενώ με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί στον μοριακό έλεγχο που γίνεται σε όλο το αίμα περιλαμβάνεται και εξέταση για τον συγκεκριμένο ιό. Ως εκ τούτου είναι απολύτως ασφαλές γι αυτόν που θα του χορηγηθεί.

KarditsaLive.Net