Στη Δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου βρέθηκαν οι μαθητές τους ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Καρδίτσας. Οι μαθητές μεταξύ άλλων προσέφεραν δωρεάν φάρμακα στη Δομή. Ειδικότερα: Κατά μήνα Ιανουάριο προσήλθαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο 103 άτομα εκ των οποίων: – 63 παρέλαβαν δωρεάν φάρμακα βάση των δικαιολογητικών που προσκόμισαν.
– 20 έκαναν δωρεά φαρμάκων στη δομή.
– 7 έκαναν νέα αίτηση ώστε να ενταχθούν στο κοινωνικό φαρμακείο.
– ενώ ο υπόλοιποι 13 ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν για τα δικαιολογητικά, τη λειτουργία της δομής κλπ.
Επίσης πραγματοποιήθηκε συγκομιδή φαρμάκων από τα σημεία συγκέντρωσης φαρμάκων (ΚΕΠ, τμήμα αλληλεγγύης, νοσοκομείο, ΒΣΠ, κοινωνικό παντοπωλείο και Ιεροί Ναοί Καρδίτσας).
Όσον αφορά τη δημοσιότητα της δομής για τον μήνα Ιανουάριο, στις 17/1/20 οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Καρδίτσας επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Φαρμακείο και παρέδωσαν φαρμακευτικό υλικό που συνέλεξαν από τα φαρμακεία της πόλης. Ξεναγήθηκαν στα γραφεία και στην αποθήκη φαρμάκων και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου. Η διευθύντρια της σχολής κα. Ζώη Ευδοκία και οι καθηγητές ενθάρρυναν τους μαθητές να συμμετέχουν σε αυτήν την δράση. Τέλος παρευρέθηκαν σε αυτή την δράση η Προϊσταμένη του τμήματος Κοιν. Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κα. Καφαντάρη, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών κ. Τελης Σπάνιας και η αντιδήμαρχος εθελοντισμού κα. Σούφλα Ουρανία.